Nokia 808 PureView half juni in Nederland

We zitten er al een tijdje op te wachten maar het wachten is bijna voorbij! Nokia heeft namelijk bekend gemaakt dat we de 41 megapixel smartphone half juni in ons land mogen verwachten.

Nokia 808 PureviewEr was bij de introductie nogal wat om te doen, want een smartphone met een camera die meer dan 8 megapixels heeft is al ’teveel van het goede’, dus wat heb je aan 41 (!!) megapixels? Aan een 41 megapixel foto heb je niet zoveel, maar de grote sensor die 41 megapixels foto’s mogelijk maakt, maakt wel wat leuke opties mogelijk. Zo kun je met de Nokia 808 PureView software-matig inzoomen zonder verlies van detail, heb je minder last van ruis en zullen je foto’s scherper ogen. Bij de 3, 5 en 8 megapixel-standen worden die 41 megapixels namelijk verkleind tot de gekozen stand, en dat heeft een scherper plaatje als gevolg.

httpv://www.youtube.com/watch?&v=x4bN0ZXR2rs

Uiteraard is de Nokia 808 PureView naast een camera ook een smartphone. Het toestel heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 640×360, een processor met een snelheid van 1,3GHz, een aparte grafische processor voor de camera en het draait allemaal op Symbian Belle.

In eerste instantie zou de 808 niet naar Nederland komen volgens Nokia terwijl België hem wel zou krijgen. Door behoorlijk wat interesse is dat besluit echter teruggedraaid en heeft Nokia alsnog besloten deze smartphone naar ons land te brengen. Dat gebeurd dus ergens in juni en met de adviesprijs van €599 (een prijs waar de winkels vaak onder gaan zitten).

Spreekt de Nokia PureView 808 jou wel aan? Schrijf je dan snel in voor de alert, zodat jij een melding krijgt wanneer hij te bestellen is!

Tags: , , ,