Symbian Belle voortaan als Nokia Belle door het leven

Nokia is de telefoonfabrikant met de meeste besturingssystemen onder haar hoede. Symbian Belle, het nieuwste eigen besturingssysteem van Nokia, gaat voortaan als Nokia Belle door het leven.

De reden achter de naamsverandering is niet duidelijk, maar op een blog van Nokia was het opeens te lezen. In de eerste zin van de desbetreffende blogpost staat namelijk (vertaald vanuit het Engels) “De compleet nieuwe Nokia Belle (voorheen Symbian Belle) gebruikers-interface zal snel beschikbaar zijn als download voor bestaande smartphones en zal verscheept worden op een aantal smartphones die reeds op de markt zijn verschenen.”

Nokia BelleFansite AllAboutSymbian heeft al gemeld dat de naamsverandering niet betekent dat Symbian als naam gaat verdwijnen. De interface staat voortaan los van het besturingssysteem. De interface gaat dus voortaan door het leven als Nokia Belle, terwijl het besturingssysteem nog steeds de naam Symbian draagt. Dit betekent dat de twee afzonderlijk van elkaar updates kunnen ontvangen. De update komt naar een hele reeks toestellen. De Nokia N8, Nokia C7 en Nokia C6-01 zullen binnenkort uit de fabriek rollen met de update erop. Verder kunnen mensen die al een Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01 of Nokia C7 hebben de update in februari 2012 verwachten. De enige toestellen met Belle zijn tot nu toe de Nokia 701, Nokia 700 en de Nokia 603.


Tags: , , ,