Nokia stelt Symbian Belle uit naar begin 2012

Symbian Belle is de langverwachte update voor onder andere de Nokia X7, E7 en N8, maar de update is uitgesteld. Oorspronkelijk stond de update gepland voor oktober dit jaar, maar die deadline is overduidelijk niet gehaald.

nokia-logoEind oktober van dit jaar zou Belle beschikbaar worden voor de huidige Symbian Anna toestellen. Die deadline is overduidelijk niet gehaald en eind vorige maand was op de website van Nokia te lezen dat de update ‘binnenkort’ beschikbaar zou zijn. Nu is ‘binnenkort’ een vrij vaag begrip en je wordt er niet veel wijzer van. In een Tweet laat een werknemer van Nokia UK weten dat de update naar Symbian Belle begin 2012 plaats zal vinden.

Symbian Belle Tweet

 

 

 

Van oktober naar begin 2012 dus, wat neerkomt op plusminus vier maanden vertraging. Waarom er zoveel vertraging is weten we niet, maar Symbian Anna gebruikers zullen dus nog even geduld moeten hebben. Wil je persé met Belle aan de slag gaan? Dan kun je altijd nog kiezen voor de Nokia 700, 701 en de 603. Die toestellen hebben Symbian Belle er namelijk standaard op staan. Een ander toestel van Nokia, de Lumia 800, heeft inmiddels wel de beloofde update ontvangen. Blijkbaar liggen de prioriteiten bij Nokia momenteel nét even ergens anders.


Tags: , ,