Nokia verkoopt 1,5 miljard S40 telefoons!

In de tijd van Android, iOS en Windows Phone is er nog een andere gigant op telefoon gebied, namelijk Nokia’s S40 besturingssysteem. Nokia’s met dat systeem hebben het lange tijd enorm goed gedaan en er zijn inmiddels 1,5 miljard stuks van verkocht.

Nokia is al een hele tijd bezig met S40. In 1999 kwam de eerste telefoon met het besturingssysteem uit en sinds die tijd is er enorm veel veranderd. Grotere schermpjes, van een groen/zwart kleurenpalet naar 16 miljoen kleuren, hogere resoluties en véél meer features. De eerste S40 telefoon was de Nokia 7110 en de 1,5 miljardste S40 telefoon is de Nokia Asha 303. Die 1,5 miljardste S40 telefoon – een Asha 303 – is verkocht in Brazilië aan de 21-jarige Mayara Rodrigues. Op Tweakers.net werd opgemerkt dat die naam enigszins ongelukkige keuze is want er loopt in Brazilië ook een pornoster rond met die naam. Maar terug naar S40, want daar gaat het tenslotte om.

S40 is geen smartphone OS, maar valt meer te classificeren als een dumbphone OS met smartphone karakteristieken. Die karakteristieken gecombineerd met de lage prijzen van S40 telefoons maken het tot een behoorlijk succes. Dat blijkt ook wel uit de cijfers, want van de 1,5 miljard verkochte S40 telefoons zijn er nog maar liefst 675 miljoen in gebruik. Nu is het op naar de volgende miljard. Mary McDowell, die de Nokia mobiele divisie runt, had het volgende te zeggen: “de volgende miljard zal komen door verkopen in de grote steden en aan de jongeren.”. Dat is nogal een uitspraak want in ‘de grote steden’ zijn het toch echt de grote smartphone giganten die de klok slaan op dit moment, waar Nokia het vooral moet hebben van de goedkopere markt. We zijn in ieder geval benieuwd wanneer we de 2 miljard mijlpaal gaan zien!

Nokia is al ver gekomen, en ondanks de wat mindere jaren wensen wij ze enorm veel succes de komende jaren!

Nokia 7110

De Nokia 7110, in 1999 de eerste Nokia met daarop het S40 besturingssysteem!

Nokia Asha 303

De Nokia Asha 303 gebruikt ook S40, maar vergeleken met 1999 is het dag en nacht!


Tags: , ,