Nokia World 2011 – Liveblog

nokia-logo

 

Vandaag vindt Nokia World 2011 plaats. We houden dus een liveblog bij over wat er allemaal voorbij komt bij het evenement! Hou deze pagina dus in de gaten en vernieuw hem zo nu en dan.

Er zijn vier nieuwe toestellen aangekondigd. De Nokia Asha 200, 201, 300 en 303. De Asha 200 en 201 hebben een Blackberry formfactor met een wat kleiner scherm en een volledig toetsenbord. Ook heeft Nokia Whatsapp naar Symbian ^40 gebracht. De Asha 200 en 201 een uitbreidbaar geheugen en dat gaat tot 32GB en het volume kan volgens de presentatrice erg hard. De Asha 303 heeft een groot touchscreen dat goed te bekijken is in de volle zon én het heeft een klein toetsenbordje. De Asha 303 heeft een 1GHz processor, WiFi en 3G. Nokia Maps staat standaard op de Asha 303 en je kunt apps dowloaden. Angry Birds is ook te spelen op de Asha 303.

De Asha lijn is Nokia op elke mogelijke manier en de Asha lijn is een goed voorbeeld van goed design volgens de huidige spreker. Het is een combinatie van gebruikte materialen, kleuren en vormen. Nokia wil blijven met elkaar blijven verbinden. De Nokia Lumia 800 is aangekondigd! Een simpele, elegante telefoon. Gebaseerd op de N9 maar beter en mooier. Het toestel draait op Windows Phone 7. Het toestel is verkrijgbaar in zwart, cyan en magenta. De Lumia 800 is het eerste toestel van Nokia dat draait op Windows Phone en de Nokia Lumia is de eerste échte Windows Phone telefoon volgens de spreker. Nokia wil vandaag de dag de leider zijn in de wereld van smartphones.

Volgens Kevin Shields (de nieuwe spreker) kan hij de presentatie niet fout doen omdat de Lumia 800 zó perfect is. De Lumia 800 is awesome (en dat zei de spreker enorm hard), is menselijk, elegant en voelt heerlijk in je hand. Ook heeft de Lumia 800 uitstekende antennes die het enorm goed doen. Een schoonheid aan de buitenkant, een beest van de binnenkant. Het Nokia logo staat trots op het toestel en de Lumia 800 is een typisch Nokia toestel. Een geweldige camera met een Carl Zeiss lens en een geweldig licht gebogen scherm. Voor veel mensen zal de eerste ervaring met Windows Phone komen met de Lumia 800. De spreker zegt nu in feite dat Windows Phone geen saai, lelijk, scherm met statische icoontjes heeft. Je hebt meteen alle relevante informatie tot je beschikking. De spreker is duidelijk enorm enthousiast over de Lumia 800. De Lumia 800 heeft een geweldige camera die het goed doet bij iedereen. De camera heeft een F/2.2 lens, een enorm goede flits en doet het goed in donkere situaties. Ook foto’s uploaden naar Facebook is enorm snel te doen. Volgens de spreker is de Lumia 800, het prachtige beest, de nieuwe standaard qua smartphones.

Nokia heeft ‘big news’! De Nokia ringtone was te horen maar niet te horen. Iets ging er dus niet helemaal goed tijdens de presentatie. Volgens de spreker weet je aan een ringtone of het een Nokia is. De Nokia Lumia 710 is aangekondigd, ook een Windows Phone smartphone. Het is een goedkopere Windows Phone telefoon met alle features en functies die je vindt op de Lumia 800 maar voor een lagere prijs. Het toestel zal de kleuren ‘crisp black en ‘clear white’ krijgen en je kunt de achterkant verwisselen en daardoor aanpassen qua kleur aan je eigen smaak. De Lumia telefoons zijn het resultaat van Nokia’s expertise op het gebied van design en materialen. Ze zijn bij Nokia enorm trots op de Lumia serie en de Lumia serie zal een ‘nieuw begin’ zijn voor Nokia. Mobiele navigatie is de ultieme integratie van de echte wereld en mobiele telefonie. Nokia blijft hun navigatie verbeteren. Ook komt Nokia met een app voor openbaar vervoer waardoor je kan zien hoelaat bijvoorbeeld de bussen en treinen aankomen en vertrekken. Het doel is een brug van navigatie naar de echte wereld en Nokia blijft er continue aan werken. Het moet een unieke Nokia ervaring worden.

Nokia komt met nieuwe headsets en zijn een resultaat van een samenwerking van Nokia met Monster. Ook is Nokia enorm blij met de toewijding van providers en retailers als het gaat om de Lumia serie. De Lumia 800 zal een ‘premium’ toestel worden en er wordt dus hoog op ingezet. Steven Overman gaat het nu over de marketing hebben. De Nokia Lumia serie is een Nokia zoals je nog nooit gezien hebt volgens de spreker. Qua marketing richt Nokia zich vooral op jongere mensen (midden 20) maar ook buiten die groep is de Nokia Lumia perfect voor jou. Die mensen zijn niet loyaal aan een merk, maar wel slim als het gaat om merken. Die mensen zijn snel, willen ontdekken en willen nieuwe dingen zien. Elke dag kan geweldig zijn dankzij de Nokia Lumia. Je moet de Lumia hebben, zien, voelen en gebruiken. Nokia gaat de wereld vullen met ’tiles’. Windows Phone is de beste manier om een smartphone te gebruiken. De eerste commercial wordt nu getoond en de Live Tiles van Windows Phone staan centraal. ‘Experience the amazing everyday’ is de slogan van de Lumia telefoons. Nokia gaat steden binnenvallen met ‘amazing moments’. Nokia gaat interactieve marketing gebruiken. Menselijke Live Tiles, live DJ sets en nog meer. Het doel is dat mensen foto’s gaan maken, het gaan delen en Nokia zo opeens weer in the picture staat. Nokia heeft een filmpje gemaakt van ‘Pure amazingness’. Niks is in scene gezet en het laat het dagelijkse leven zien. Het filmpje laat dingen zien die mensen doen. Rare dingen, aparte dingen, coole dingen. Mensen staan centraal en het laat zien dat niet elke dag hetzelfde hoeft te zijn. Ook hier weer de nieuwe slogan ‘Experience the amazing everyday’.

De Nokia Lumia 800 wordt op DIT moment ingepakt en verscheept. Nederland is een van de landen waar de Lumia 800 als eerste gelanceerd wordt. De Lumia 800 zal in november beschikbaar zijn en Nederland behoort tot 1 van de 6 landen waar het toestel als eerste gelanceerd wordt. De Lumia 710 is vooral bedoeld voor mensen in Azië en begin 2012 zullen nieuwe Windows Phone Nokia toestellen de VS bereiken. De Lumia 800 zal ongeveer 420 euro kosten en de 710 zal rond de 240 euro gaan kosten (belasting niet meegerekend). Vanaf vandaag is de Lumia 800 te pre-orderen op Nokia.com.

Vandaag is slechts het begin van het nieuwe avontuur van Nokia. Het leven moet wat interessanter worden en daar wil Nokia aan meewerken. De spreker bedankt iedereen die Nokia naar dit punt gebracht heeft.