‘Windows Phone wordt groter dan Blackberry’

De Windows Phone verkoopt nog niet zo heel goed en CEO Steve Ballmer heeft aangegeven dat het allemaal nog niet zo lekker loopt. Volgens Andy Lees ligt de focus echter ergens anders: weer een belangrijke speler worden op de telefoonmarkt!

Windows Phone 7 uiAndy Lees is het hoofd van de mobiele divisie bij Microsoft en All Things Digital heeft een interview met hem gehouden over Windows Phone. Andy Lees heeft geen cijfertjes voor het komende jaar als het gaat om verwachtingen, maar hij hoopt dat Windows Phone de nummer drie op de telefoonmarkt in gaat nemen, achter Apple en Android. “Onze eerste release van Windows Phone ging om de naam de wereld in helpen en mensen in het product laten geloven, en ik denk dat de Mango update voor meer diverse toestellen en meer marktaandeel gaat zorgen.” aldus Andy Lees. Microsoft ziet de toekomst dus positief tegemoet en hoopt Blackberry van de derde plek af te stoten (aangezien die nu de derde plaats inneemt). Ook heeft Lees gemeld dat er dual-core Windows Phone toestellen aan zitten te komen. Momenteel zijn alle Windows Phone toestellen nog single-core, maar volgens Lees kunnen ze de dual-core Android toestellen prima bijhouden qua snelheid. De reden dat Microsoft heeft gewacht met het gebruik van dual-core is dat de software nog niet klaar was. Ze willen eerst zorgen dat Windows Phone goed met meerdere cores overweg kan voordat ze ook echt meerdere cores gaan gebruiken in toestellen.

Microsoft is erg blij met hun nieuwe partner, Nokia. Volgens Lees heeft Microsoft met Nokia een erg goede samenwerking. Het eerste Nokia Windows Phone toestel moet eind dit jaar uitkomen en in 2012 zullen er nog meer Nokia toestellen verschijnen. Microsoft hoopt daarmee een flinke slag te slaan op de telefoonmarkt. Het is nog even afwachten of de voorspellingen waarheid worden, maar mensen die Windows Phone gebruiken zijn erg positief, het is mooi vormgegeven en het werkt snel. Geen redenen dus om het niet te nemen!

Bron: All Things Digital