BlackBerry Z10 verkoop goed van start

Na een flinke tijd in een neerwaartse spiraal te hebben gezeten, heeft BlackBerry eindelijk weer een succesje te pakken en wel in de vorm van de nieuwe BlackBerry Z10. Volgens CEO Thorsten Heins is de Z10 tot nu toe een groot succes.

BlackBerry Z10 verbreekt records

Blackberry 10 logoDe BlackBerry Z10 is inmiddels te koop in het Verenigd Koninkrijk en Canada, toch wel de thuishavens van BlackBerry. In die twee landen is de verkoop erg goed van start gegaan en zou het de populairste BlackBerry-lancering tot nu toe zijn. Volgens Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, zijn er in het Verenigd Koninkrijk in de eerste week bijna drie keer zo veel toestellen verkocht dan het meest succesvolle BlackBerry toestel tot dan toe. Ook in Canada zouden records verbroken worden. Concrete cijfers zijn nog niet gegeven maar het klinkt in ieder geval al erg positief. Eind deze maand zou de BlackBerry Z10 onder andere in Nederland in de verkoop moeten gaan, maar ook in landen als de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk moet de verkoop nog starten.

Bekijk de acties van de BlackBerry Z10 en pre-order hem vandaag nog!

Koers BlackBerry stabiliseert

Tegenwoordig kun je als smartphone-fabrikant bijna geen aankondiging meer doen zonder dat de koers van je bedrijf zakt. Zo ook BlackBerry want na de presentatie van BlackBerry 10, de BlackBerry Z10 en de BlackBerry Q10 zakte het aandeel naar 12,98 dollar (een daling van bijna 18 procent). Inmiddels is die waarde weer aan het herstellen en zit het aandeel weer rond de 16 dollar.

Bron: Nu.nl


Tags: , ,