In de toekomst geen BlackBerry-toestellen meer?

Thorsten Heins, directeur van RIM (het bedrijf achter BlackBerry) heeft vandaag een opmerkelijke uitspraak gedaan over de mogelijke toekomst van BlackBerry. Zo overweegt het bedrijf te stoppen met het maken van smartphones.

RIM stopt mogelijk met het maken van BlackBerry-toestellen

RIM-BlackberryBlackBerry 10 moet de herstart worden van BlackBerry en RIM. Van de grond af opgebouwd met gloednieuwe toestellen die gebruikmaken van de nieuwste hardware. Volgens velen heeft het nieuwe systeem potentie en kan het BlackBerry uit het dal trekken. Volgende week zal BlackBerry 10, inclusief nieuwe BlackBerry-toestellen, aangekondigd worden. Toch heeft de directeur van RIM zo vlak voor de presentatie een opmerkelijke uitspraak gedaan. Het zou voor RIM namelijk een optie zijn om te stoppen met het maken van smartphones. In plaats daarvan zullen er dan licenties op BlackBerry 10 verkocht worden. Dat betekent dat bijvoorbeeld HTC of Samsung met een BlackBerry op de proppen kunnen komen. Voordat het zover is wil Heins echter eerst aantonen dat BlackBerry 10 potentie heeft.

Thorsten Heins positief over BlackBerry 10

Dat het stoppen met het maken van smartphones tot de opties behoord wil niet zeggen dat Thorsten Heins niet positief is over BlackBerry. Zo wordt BlackBerry volgens de directeur nog steeds veel gebruik in landen als Indonesië, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Ook zouden meer dan 100 providers wereldwijd erg enthousiast gereageerd hebben op BlackBerry 10 en de nieuwe toestellen, mede omdat het voor meer concurrentie zorgt op de smartphone-markt. Wel geeft Thorsten Heins toe dat ze momenteel op een cruciaal punt zitten met BlackBerry 10. Het systeem moet slagen wil RIM niet in de problemen raken. Voorlopig zal dat niet gebeuren omdat er nog genoeg geld voorhanden is, maar het is van belang dat BlackBerry 10 een geslaagde nieuwe start wordt voor RIM.

Meld je aan voor de BlackBerry Z10 alert en blijf op de hoogte van acties!

Op 31 januari wordt BlackBerry 10 aangekondigd inclusief de eerste twee toestellen, die vermoedelijke X10 en Z10 gaan heten. Van beide toestellen is al een en ander gelekt, waaronder specificaties.

Bron: Die Welt


Tags: , , ,