RIM wordt BlackBerry en presenteert BlackBerry 10

Gisteren heeft fabrikant RIM op een eigen evenement het besturingssysteem BlackBerry 10 en twee nieuwe toestellen, de BlackBerry Z10 en Q10, officieel aangekondigd. Ook heeft het bedrijf bekendgemaakt dat de naam RIM is veranderd naar BlackBerry.

Research in Motion wordt BlackBerry

Research in Motion, de naam van de fabrikant van BlackBerry. Althans, dat wás de naam. RIM gaat voortaan namelijk door het leven als BlackBerry. De reden voor de verandering is niet helemaal duidelijk, al kan het met de rigoureuze verandering te maken hebben die het bedrijf doormaakt. Zo is BlackBerry 10 gepresenteerd, een besturingssysteem dat helemaal gericht is op de toekomst. Ook staan de eerste twee BlackBerry 10 smartphones klaar, namelijk de BlackBerry Z10 en BlackBerry Q10.

BlackBerry 10 klaar voor de toekomst

Blackberry 10 logoHet huidige besturingssysteem, BlackBerry 7, zal opgevolgd worden door BlackBerry 10 en die is helemaal gericht op de toekomst. Multitasking, gestures, swypes, notificaties en ga zo maar door, het zit er allemaal in. Het centrale punt van BlackBerry 10 is de BlackBerry Hub. Hier komen alle notificaties terecht van sms’jes, email, Facebook, Twitter, etc. Een app van een ontwikkelaar kan daarnaast ook geïntegreerd worden in de Hub. Over apps gesproken, er zullen er 70.000 beschikbaar zijn, waaronder het populaire WhatsApp. Een andere handige functie van BlackBerry 10 is Remember. Dit is in feite het notitieboekje ‘2.0’. Je kunt er niet alleen tekst in opslaan, maar ook geluid, beeld en websites. Zie je in de ochtend een leuk recept voorbij komen? Website opslaan in Remember en je kunt ’s avonds direct aan de slag met dat nieuwe recept zonder dat je opnieuw moet gaan zoeken!

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZTALA85lRtw

BlackBerry Z10 en Q10 aangekondigd

BlackBerry Z10 en Q10Bij een nieuw besturingssysteem horen natuurlijk ook nieuwe smartphones die de huidige (gedateerde) lijn van BlackBerry vervangt. Zo is er de BlackBerry Q10, die wat meer is dan we gewend zijn van het bedrijf. Het scherm van de Q10 heeft een grootte van 3,1 inch en een resolutie van 720×720. Waarom zo’n klein scherm? Omdat er onder dat scherm het vertrouwde toetsenbordje zit waar veel BlackBerry-gebruikers dol op zijn. Het tweede toestel is de BlackBerry Z10 en deze beschikt niet over een toetsenbord. Het scherm van de Z10 heeft een grootte van 4,2 inch en een resolutie van 1280×768. Knoppen als ‘Home’ of ‘Back’ zul je niet vinden op de twee toestellen, maar niet zonder reden. BlackBerry 10 maakt namelijk gebruik van gebaren waarmee je de interface kunt besturen. Volgens BlackBerry werkt dit erg intuïtief.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hYKFpEOSyUQ

httpv://www.youtube.com/watch?v=BDtxZr5TS7E

De BlackBerry Z10 zal in de eerste helft van dit jaar in Nederland verkrijgbaar zijn. Een adviesprijs is nog niet gegeven. Van de BlackBerry Q10 is nog niks bekend.

BlackBerry aanbiedingen vergelijken!
Meld je aan voor de BlackBerry Z10 alert en blijf op de hoogte van acties!
Meld je aan voor de BlackBerry Q10 alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , , ,