Een iPhone met een 1986-jasje

Stel je hebt een iPhone 5, een smartphone met de nieuwste hardware, een strak design en een mooi vormgegeven besturingssysteem. Wat nou als die iPhone 5 de uitstraling had van Mac OS uit 1986? Een designer heeft het antwoord in elkaar geknutseld!

iOS 86 geeft de iPhone een retro uitstraling

iOS 86Designer Anton Repponen heeft een erg gave mashup gemaakt van iOS zoals we dat nu kennen en Mac OS uit 1986. Geen mooie kleurtjes, geen haarscherpe icoontjes, maar zwart-wit en pixels die je met het blote oog kunt tellen. Het idee kwam van een Photoshop-projectje dat hij had gedaan. Een screenshot van Photoshop had hij helemaal omgetoverd naar een retro-stijl en nadat hij die op zijn iPhone bekeek geen het spreekwoordelijke lampje branden. Hij ging dus aan de slag met de interface van iOS om die ook een retro-tintje te geven, gebaseerd op Mac OS uit 1986. De skin die hij maakte noemt hij iOS 86. Ondanks de erg simpel-ogende interface met de retro uitstraling oogt het geheel erg mooi. Anton Repponen zei er het volgende over: “Om eerlijk te zijn weet ik niet waarom het er zo goed uit ziet. Misschien omdat het juist zo ‘clean’ en simpel oogt.”

iOS 86 niet voor dagelijks gebruik

iOS 86 homescreeniOS 86 is te downloaden en te gebruiken op iPhones waarop een jailbreak toegepast is, maar Repponen zegt dat de skin niet bedoeld is voor dagelijks gebruik. Hij ziet het meer als een collectors-item dat gaaf is om naar te kijken, niet iets dat je moet toepassen voor dagelijks gebruik. “Het is net als met autofabrikanten die nieuwe auto’s een retro uitstraling geven, puur voor verzamelaars of tentoonstellingen, maar niet echt om er in te rijden. Wat Apple nu heeft is veel beter en zij hebben veel tijd besteed aan het perfectioneren van elk element“, aldus Anton Repponen. Uiteraard kun je zijn advies gewoon in de wind slaan en de skin alsnog downloaden, al is het maar puur omdat het kan.

Bron: Co.DESIGN


Tags: , , , ,