LG Optimus Pro G bevat nieuwe processor

LG heeft de LG Optimus Pro G aangekondigd. Dit nieuwe high-end model heeft erg indrukwekkende specificaties en het model maakt gebruik van een gloednieuwe processor van Qualcomm. De kans bestaat echter dat hij niet naar Nederland komt.

Qualcomm Snapdragon 600 stuk sneller dan zijn voorganger

Een van de snelste processors van dit moment (voor smartphones) is de Snapdragon S4 (Pro/Plus) van Qualcomm. Deze vind je terug in onder andere de LG Nexus 4, Lumia 920, Lumia 820, BlackBerry Z10, Samsung ATIV S, Sony Xperia Z en de HTC 8X. Er staat echter een nieuwe processor in de pijplijn die tot 40 procent beter moet presteren dan zijn voorganger. De Snapdragon 600, een quadcore-processor met een maximale snelheid van 1,9GHz wordt gebruikt in de LG Optimus Pro G. Hiermee is dit toestel een van de eerste smartphones met deze nieuwe processor.

LG Optimus Pro G flinke krachtpatser

LG Optimus Pro GDe LG Optimus Pro G zal dus de Snapdragon 600 bevatten maar deze heeft in dit toestel een maximum snelheid van 1,7GHz. Het is niet de maximum snelheid van de processor, maar 1,7GHz lijkt ons niet snel te weinig. Verder heeft het toestel een 5,5 inch scherm met een resolutie van 1920×1080. Volgens LG is het scherm 2,5D omdat het licht gebogen is. Verder bevat de Optimus Pro G 2GB werkgeheugen, 32GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met MicroSD), een 13 megapixel camera en een 3140mAh-accu. Behoorlijke specificaties dus!

Wéér een LG die niet naar Nederland komt?

En nu komt de ‘maar’: De Optimus Pro G ziet er veelbelovend uit, maar… hij komt mogelijk niet naar Nederland. Om redenen die niet helemaal duidelijk zijn brengt LG zijn topmodellen steeds niet uit in Nederland. We hebben hier wel de L-serie (en binnenkort de L-Serie 2) en die is vrij populair, maar de high-end modellen worden hier om de een of andere reden niet verkocht. De LG Nexus 4 is hier niet officieel uitgebracht, de LG Optimus G is hier niet uitgebracht en de Optimus Pro G komt mogelijk dus ook niet naar Nederland, althans: er is niks over bekend.


Tags: , , ,