Android ooit begonnen als camera OS

Android, dé concurrent van het iOS-besturingssysteem en een van de meeste populaire besturingssystemen. Andy Rubin, een van de oprichters van het bedrijf achter Android, heeft nu echter gezegd dat het besturingssysteem oorspronkelijk bedoeld was voor camera’s.

Android begonnen als besturingssysteem voor camera’s

Android als besturingssysteem voor camera’s? Het is raar in te denken dat de smartphone-grootmacht hier in het begin niet voor bedacht is. Andy Rubin is een van de mede-oprichters van het bedrijf dat Android ontwikkelde en het doel van het besturingssysteem was dat het moest draaien op camera’s. Google heeft het bedrijf achter Android overgenomen en ook toen bleven de camera-plannen in stand. Pas later werd er voor gekozen om in te zetten op smartphones in plaats van camera’s. De reden daarvoor zou de opmars van smartphones geweest zijn. Het idee dat Android acht jaar geleden begonnen is als camera-besturingssysteem en nu bekend staat als een van de meest populaire systemen is vrij apart, maar de omschakeling heeft veel bedrijven geen windeieren gelegd.

Android was gratis om snel te kunnen groeien

Dus je hebt een smartphone-OS en moet opboksen tegen het (toen nog) populaire Symbian en iOS. Je moet fabrikanten voor je zien te winnen maar hoe doe je dat? Google wilde snel groeien en besloot daarom Android gratis ‘weg te geven’ aan fabrikanten. Een fabrikant betaald Google dus niks om Android te installeren op hun telefoon. Dat is een goede keuze geweest want met een totaal marktaandeel van ongeveer 70 procent is Android het grootste besturingssysteem en dit jaar zal het de mijlpaal van 1 miljard apparaten passeren. Niet slecht voor een ‘camera-besturingssysteem’!

Vergelijk acties van verschillende Android-smartphones zoals de Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z, HTC One en LG Optimus L9!

De Android-cirkel is nu rond

Polaroid AndroidEn nu komt het leuke, want Android heeft als het ware de cirkel compleet gemaakt. Ooit bedoeld voor camera’s, toen omgezet naar smartphones en sinds kort staat het systeem ook op… camera’s! Zo hebben Samsung en Polaroid als een Android-camera uitgebracht. Het mooie aan de combinatie tussen Android en camera’s is het gebruik aan apps. Denk aan het gebruik van Facebook, Twitter, Vimeo, Youtube, Instagram, Picasa, Flickr, etc. Foto’s kun je eigenlijk direct delen met vriendin, familie en volgers en daarbij kun je ervoor kiezen om ze direct in je camera te bewerken.

Bron: Techzine


Tags: , ,