Samsung verkoopt meeste smartphones; Apple verdient het meeste

Samsung heeft Nokia verslagen wat betreft de hoeveelheid verkochte telefoons, maar betekent dat ook dat Samsung de nummer één telefoon-fabrikant is? Ja en nee: qua verkopen zijn ze nummer één, maar qua winst zijn ze dat niet.

Apple vs SamsungAl verkoop je het best van allemaal, dit wil niet altijd zeggen dat je hierdoor ook de meeste winst maakt. Niet als je Samsung heet bijvoorbeeld en de strijd aan moet gaan met Apple. In het eerste kwartaal van 2012 zijn er zo’n 139 miljoen smartphones verscheept, waarvan 60 procent door Samsung en Apple. Van de twee kemphanen heeft Samsung de meeste smartphones verkocht, namelijk zo’n 46,9 miljoen tegenover de 35,1 miljoen van Apple. Dan is Samsung de nummer één op smartphone-gebied toch? Niet helemaal, want de nummer twee in dit verhaal, Apple, heeft heel wat meer winst gemaakt.

Samsung heeft over het eerste kwartaal van 2012 ongeveer 3,9 miljard dollar winst gemaakt op een omzet van 17 miljard dollar, maar Apple heeft (inclusief de iPad) een omzet geboekt van 39,2 miljard dollar waarvan 11,6 miljard dollar winst. Samsung verkoopt dus meer smartphones, maar Apple heeft een veel betere winstverhouding. De reden? De apparaten van Apple zijn duurder en er zit (veel) meer winstmarge op dan bij vergelijkbare apparaten van de concurrentie.

Er zijn momenteel dus maar twee grote spelers in de smartphone-markt. Android en iOS domineren de markt, met Samsung en Apple als aanvoerders van beide besturingssystemen. RIM gaat nog steeds niet helemaal lekker en Nokia heeft minder telefoons verkocht dan voorheen.

Bron: SlashGear


Tags: , , , ,