Apple heeft meer iPhones verkocht

Apple heeft in het afgelopen kwartaal meer iPhones verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Wel lijkt de groei uit de verkopen te zijn waardoor het verschil tussen beide kwartalen niet heel groot is.

Apple verkoopt meer iPhones maar de groei is minder sterk

Apple heeft in het eerste kwartaal van 2013 37,4 miljoen iPhones verkocht, iets meer dan 2 miljoen meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Daarmee lijkt de groei uit de verkopen te zijn. Het is namelijk voor het eerst dat de groei in de verkopen minder is dan 10 procent. De omzet van Apple is wel gestegen van 39,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 43,6 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar. De netto winst van het eerste kwartaal bedraagt 11,6 miljard dollar en het kassaldo van Apple is op dit moment maar liefst 145 miljard dollar! “We zijn blij dat we een recordomzet kunnen melden voor een tweede kwartaal. Die omzet hebben we te danken aan het feit dat iPhone en iPad nog steeds prima verkopen“, zegt Tim Cook, CEO van Apple. “Onze mensen werken momenteel hard aan nieuwe hardware, software en diensten, en we kijken uit naar de lancering van de producten die eraan zitten te komen.”

Bekijk diverse iPhones en vergelijk de acties en specificaties!

Kleine groei mogelijk gevolg van economische crisis

Het is niet helemaal duidelijk hoe het komt dat de groei niet zo fors is als voorheen, maar er kunnen meerdere oorzaken zijn. Veel mensen zijn aan het bezuinigen (niet alleen in Nederland) en vaak vallen luxe-producten dan al eerste af om zo meer geld over te houden. Het kan dus zijn dat mensen langer doen met hun smartphone en een nieuwe aankoop langer uitstellen. Datzelfde is ook aan de hand bij de computers en laptops. Fabrikanten van computers melden al een aantal maanden dat er heel wat minder wordt verkocht dan verwacht. Ook daar wordt vaak als reden aangedragen dat mensen minder besteden aan luxe-producten en dat hun huidige computers langer mee gaan. Mogelijk is hetzelfde aan de hand bij onder andere Apple.

Bron: Apple & Tweakers.net


Tags: , , ,