Minder vraag naar iPhones

Volgens Foxconn is de vraag naar iPhones sterker gedaald dan het bedrijf had verwacht. Door die daling is de omzet fors gedaald. Foxconn is een van de belangrijkste fabrikanten voor Apple en draaide daardoor een mindere omzet.

Foxconn draait minder omzet dan verwacht

Het is normaal voor het eerste kwartaal van 2013 dat er minder omzet behaald wordt dan bijvoorbeeld het laatste kwartaal van 2012. In het laatste kwartaal van 2012 zitten namelijk nogal wat feestdagen en consumenten kopen dan doorgaans meer luxe-producten. Foxconn had dan ook een lagere omzet verwacht in het eerste kwartaal van 2013 ten opzichte van het laatste kwartaal van 2012, maar dit jaar is er ook nog eens minder verdiend dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2013 draaide Foxconn een omzet van 20,6 miljard euro, wat 19 procent minder is dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De reden voor de daling is de tegenvallende vraag naar de iPhone.

Foxconn leunt teveel op Apple

60 tot 70 procent van alle omzet van Foxconn is afkomstig van Apple-producten en de flinke dip in de omzet laat volgens marktanalist Ming-chi Kuo zien dat Foxconn teveel op Apple leunt. “Een mindere omzet dit kwartaal was verwacht, maar een daling in vergelijking met een jaar eerder niet. Dit laat zien dat Foxconn’s omzet teveel leunt op Apple, waarbij de iPhone orders lager uitvielen dan verwacht.”, aldus Ming-chi Kuo. Apple heeft het vorige kwartaal ook al de voorspelling van analisten van Wall Street niet waar kunnen maken. Door tegenvallende verkopen tijdens de feestdagen was er de angst dat Apple de grip op de markt zou verliezen. Het aandeel van Apple is ook nog altijd aan het zakken. In de zomer van vorig jaar was een aandeel van Apple nog ongeveer 700 dollar waard en nu staat dat op ongeveer 430 dollar.

Vergelijk abonnementen bij verschillende iPhones

Bron: Reuters


Tags: , , ,