Nokia Lumia 620: Windows Phone 8 voor een zacht prijsje

We hebben hier bij GSMacties.nl inmiddels de Nokia Lumia 920 en Lumia 820 voorbij zien komen. Beide toestellen zitten in het high-end segment. Tijd dus voor het goedkopere broertje, de Nokia Lumia 620.

Bekijk aanbiedingen van de Nokia Lumia 620!

Nokia Lumia 620 op doosjeDe Nokia Lumia 620 kost los ongeveer de helft van de Lumia 820. Daarnaast is hij kleiner, heeft hij een tragere processor, een lagere resolutie, minder geheugen en een minder goede camera. Mindere specificaties dus, maar maakt dat de Lumia 620 ook tot een mindere Lumia?

Als je meer wilt weten of Windows Phone 8 of de duurdere Lumia’s, check dan de reviews van de Nokia Lumia 820 en Nokia Lumia 920.

De Windows Phone 8-ervaring

Lumia 620 820 & 920We hebben Windows Phone 8 al uitgebreid kunnen testen op twee high-end smartphones dus we waren erg benieuwd hoe die ervaring zou schalen naar de tragere en minder krachtige Nokia Lumia 620. Om heel eerlijk te zijn waren we aangenaam verrast! Windows Phone 8 op de Nokia Lumia 620 voelt erg solide en vloeiend aan. Je merkt hier en daar wel dat het wat trager is dan bijvoorbeeld de Lumia 920, maar storend is het nergens. Voor een zachte prijs krijg je dus de volledige Windows Phone 8-ervaring, inclusief alle extra’s die Nokia mee levert op haar toestellen. Een deel van de Windows Phone 8-ervaring is het personaliseren van het besturingssysteem. Een deel van die personalisering is het kunnen veranderen van de kleuren van de Live Tiles. Nokia speelt hier handig op in met een verwisselbare achterkant. Zo kun je bij Nokia zelf een andere achterkant bestellen in de kleuren blauw, groen, oranje en wit. Bij andere winkels zijn nog meer kleuren beschikbaar en op deze manier kun je je Lumia 620 in een handomdraai laten matchen met Windows Phone 8.

Een hoop kracht in een klein kastje

Bij goedkopere smartphones denk je al snel dat ze niet veel kunnen, maar dat kan niet gezegd worden van de Lumia 620. Zo hebben we verschillende spelletjes gespeeld en hebben we zonder moeite HD-filmpjes kunnen kijken via de MetroTube-app. Bij bepaalde games merk je soms wel wat haperingen, maar het draait allemaal een stuk beter dan we hadden verwacht. Een hoop kracht dus in in dit ‘kleine kastje’.

Nokia Lumia 620 gamesOok het scherm van de Lumia 620 is best goed met een mooie contrast en heldere kleuren. Op sommige momenten oogde de kleuren zelfs beter dan die van de Lumia 920, wat een mooie prestatie is. Helaas ondersteunt de Lumia 620 niet de supergevoelige aanraak-techniek die in de Lumia 920 wel aanwezig is.

Een andere mooie innovatie van de Lumia 620 is dat de aansluiting voor de koptelefoon verwerkt is in de back cover in plaats van in het toestel zelf. De reden daarvoor is erg goed: omdat het mogelijk is de achterkant te verwisselen kan het zijn dat een dergelijke koptelefoon-aansluiting beschadigd raakt. Om dat te voorkomen is die aansluiting in de achterkant verwerkt zodat er geen beschadigingen op kunnen treden.

De camera

Nokia Lumia 620 cameraDe camera is natuurlijk een belangrijk onderdeel van elke smartphone. We gebruiken hem om foto’s te maken van onze huisdieren, kinderen, vrienden, familie, feestjes, leuke momenten, rare momenten en wat je maar kunt bedenken. De Nokia Lumia 620 maakt prima foto’s als de lichtomstandigheden goed zijn. Bij wat minder licht moet je het toestel een stuk stiller houden voor een scherpe foto en ook kan er in dergelijke situaties meer ruis optreden dan normaal.

Lumia 620 camera 02

De filmstand doet het ook prima en biedt ondersteuning voor opnames in 720p. Wel viel het ons op dat de beelden een beetje ‘wazig’ overkomen, maar dat komt waarschijnlijk door de sensor van de Lumia 620. 720p op de Lumia 620 oogt in ieder geval minder scherp dan 720p op bijvoorbeeld de Lumia 820 of 920.

De Lumia 620 is een uitstekende budget smartphone met Windows Phone 8

Nokia Lumia 620 homescreenWanneer je geen honderden euro’s uit wilt geven aan een smartphone maar toch gebruik wilt maken van de Windows Phone 8 is de Lumia 620 een goede keuze. Nokia levert een hoop handige apps mee zoals Nokia Drive, Nokia HERE Maps en Nokia City Lens. Daarnaast kun je zelfs met dit goedkopere toestel nog een behoorlijk aantal mooie games spelen, genieten van HD Youtube filmpjes, filmen in HD en dat allemaal in een klein formaat.

Nokia Lumia 620Om eerlijk te zijn waren onze verwachtingen van de Lumia 620 niet zo heel erg hoog omdat het een goedkoper model betreft maar het toestel heeft ons aangenaam verrast, zelfs wanneer we hem tegenover de (veel) duurdere Lumia 820 en 920 zetten. Natuurlijk is de camera wat minder en het toestel wat minder krachtig, maar voor een losse prijs van rond de 250 euro krijg je heel wat waar voor je geld! De Nokia Lumia 620 is dus op en top Lumia voor een zachte prijs!

Bekijk aanbiedingen van de Nokia Lumia 620!

Tags: , , ,