Microsoft past zijn Windows Phone Youtube-app aan

Microsoft heeft na de bezwaren van Google besloten om zijn Youtube-app aan te passen. Zo is het in de nieuwe versie niet meer mogelijk om alle video’s af te spelen of om video’s te downloaden.

Microsoft past Youtube-app aan na kritiek van Google

Google vs MicrosoftVorige week was er een kleine rel rondom Google en Microsoft om de Youtube-app op Windows Phone. Google weigert om wat voor reden dan ook om apps te maken voor Windows Phone dus had Microsoft het heft in eigen hand genomen. Een Youtube-app werd toen gemaakt, tot onvrede van Google. Het was namelijk mogelijk om met de app voor Windows Phone om video’s te downloaden, video’s te kijken die niet voor mobiel beschikbaar zijn en ook waren er geen advertenties zichtbaar. Google eiste dat Microsoft de app offline zou halen. Dat offline halen heeft Microsoft niet gedaan. In plaats daarvan is de app aangepast zodat het downloaden van video’s niet langer mogelijk is en ook kun je alleen video’s bekijken die beschikbaar zijn gesteld voor mobiele apparaten.

Microsoft wil samenwerking aan gaan met Google

Advertenties worden in de app nog steeds niet getoond. Volgens Microsoft geeft de Youtube-api (de achterliggende Youtube-code die de app gebruikt) niet de mogelijkheid tot het tonen van advertenties (MetroTube, een andere populaire Youtube-app op Windows Phone toont ook geen advertenties). Mogelijk is Google het dus nog steeds niet eens met de app voor Windows Phone en blijft de eis voor het offline halen staande. Microsoft heeft echter aangegeven dat het samen wil werken met Google om een goede Youtube-ervaring voor Windows Phone te maken. Google heeft nog niet gereageerd.

Bron: ZDNet


Tags: , , ,