KPN stapt af van leasen

KPN heeft nieuwe abonnementen gepresenteerd die geen gebruik meer maken van een lease-constructie. Ook zullen klanten van internet of tv van KPN extra’s krijgen wanneer ze een mobiel abonnement afsluiten bij de provider.

KPN introduceert nieuwe abonnementen en stapt af van leaseconstructie

KPNKPN heeft nieuwe abonnementen gepresenteerd en het meest opvallende is het ontbreken van een leaseconstructie. Leasen werd ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd door KPN maar wordt nu dus alweer losgelaten. Hi en Telfort behouden de leaseconstructie (voorlopig) wel nog. Wie vanaf 1 juli een abonnement afsluit bij KPN en daar een smartphone bij neemt is dus ook echt eigenaar van die telefoon.

We gaan maar meteen door naar de abonnementen, want daar draait het uiteindelijk allemaal om:

KPN abonnementenKPN gaat dus een beetje de Vodafone-kant op met verschillende abonnementen die dezelfde inhoud hebben. Afhankelijk van je abonnement betaal je meer of minder voor een smartphone. Bij ‘basis’ zit standaard een budget-smartphone, bij ‘standaard’ zit een midrange-smartphone en bij ‘luxe’ zit een high-end-smartphone. Onduidelijk is echter of je nog bij moet betalen of niet, en of je bij ‘basis’ ook een duurdere smartphone kunt kiezen.

Internet is overigens onbeperkt. Je hebt je bundel van een X aantal MB’s tegen de snelheid die bij je abonnement hoort en buiten je bundel wordt die snelheid verlaagd naar 64Kbps.

Ook de sim-only-abonnementen worden aangepast maar zijn qua opzet redelijk gelijk aan de andere abonnementen. Je krijgt wel minder data maar betaalt ook minder per maand.

KPN abonnementen sim only


Tags: , ,