Windows Phone maakt flinke groei door

Windows Phone blijft flink doorgroeien in Europa en de Verenigde Staten. De populariteit van Windows Phone gaat in Europa voornamelijk ten koste van iOS. In Italië heeft Windows Phone momenteel zelfs een marktaandeel van meer dan 10 procent.

Microsoft verovert de markt

Windows Phone logo kleinMicrosoft is met Windows Phone 8 een nieuw offensief begonnen om de markt te veroveren en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. In de Verenigde Staten en Europa maakt het besturingssysteem van Microsoft momenteel een behoorlijke groei door, voornamelijk ten koste van iOS en BlackBerry.

Windows Phone in de Verenigde Staten flink gegroeid

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Kantar World Panel. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Windows Phone blijft maar toenemen in populariteit en dat is goed terug te zien in de cijfers van het marktaandeel. In de Verenigde Staten had Windows Phone aan het einde van april een marktaandeel van 5,6 procent. In april 2012 stond het marktaandeel nog op 3,8 procent. Door de groei van Windows Phone heeft het BlackBerry ingehaald als de nummer drie.

Windows Phone ook in Europa flink gegroeid

 

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Kantar World Panel. Bekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Ook in Europa is Windows Phone flink gegroeid. In april 2012 stond het marktaandeel nog op 3,7 procent maar op het moment is het marktaandeel 6,7 procent. De groei van Windows Phone in Europa gaat vooral ten koste van iOS, waarvan het marktaandeel gezakt is van 20,2 procent naar 18,4 procent. In Italië is Windows Phone momenteel het grootst met een marktaandeel van 10,5 procent en iOS is gezakt van 22,2 procent naar 16,6 procent. Ook in Groot-Brittannië is Windows Phone behoorlijk gestegen in populariteit en heeft het een marktaandeel van 8,4 procent. BlackBerry werd in Europa al eerder ingehaald.

Populariteit Windows Phone voornamelijk dankzij Nokia?

De populariteit van Windows Phone komt mogelijk voornamelijk door Nokia. Het merk werkt nauw samen met Microsoft en biedt ook een aantal mooie extra’s op de telefoons zoals offline navigatie en tal van andere optionele apps. Echter maken ook Samsung en HTC toestellen met Windows Phone, namelijk de Samsung Ativ S, HTC 8S en de HTC 8X.

Vergelijk toestellen van diverse merken die draaien op Windows Phone

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,