iPhone-gebruikers loyaler dan Android-gebruikers

Het is al een tijdje algemeen bekend dat iPhone-gebruikers loyaler zijn dan Android-gebruikers. Dat gegeven is nu weer bevestigd in een nieuw onderzoek.

iPhone-gebruikers loyaler dan Android-gebruikers

Uit een recent onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners is naar voren gekomen dat maar liefst 81 procent van de iPhone-gebruikers die een nieuwe telefoon hebben gekocht opnieuw een iPhone hebben gekozen. Van de Android-gebruikers die een nieuwe telefoon mochten kiezen koos ‘maar’ 68% opnieuw voor een Android-telefoon. 68% is nog steeds erg netjes, maar die 81 procent is goed nieuw voor Apple omdat op 10 september de iPhone 5S en iPhone 5C mogelijk aangekondigd gaan worden.

Android en iOS gebruikersWe denken dat loyaal zijn aan product of het comfortabel zijn met een platform aansluit op de behoeften van een consument, en de gedachte dat dat platform de behoeften beter bevredigd dan elk ander platform. Voor een loyale iOS-gebruiker is er geen twijfel over de ervaring die een nieuwe iPhone brengt. Voor een loyale Android-gebruiker is er onduidelijkheid over het wisselen van merk en de verschillende features die elk merk heeft, dus zelfs een loyale Android-gebruiker loopt tegen het probleem aan van een open markt met verschillende keuzes“, aldus CRIP mede-oprichter Josh Lowitz.

Vergelijk hier alle toestellen van Android die momenteel verkrijgbaar zijn!
Heb je liever een iPhone? Vergelijk dan hier verschillende iPhone’s met de bijbehorende acties!

Bron: BGR.com


Tags: , , , ,