Echte smartphones gebruikt in Grand Theft Auto V

Honderdduizenden mensen van over de hele wereld zijn vorige week begonnen met Grand Theft Auto V en sindsdien is er veel informatie naar buiten gekomen. Zo zijn de telefoons in de game bijvoorbeeld gebaseerd op echte toestellen!

Grand Theft Auto V bevat ‘echte’ smartphones

In Grand Theft Auto V speel je met drie personages: Trevor, Franklin en Micheal. Ieder personage heeft zijn eigen smartphone en iedere smartphone is een afspiegeling van een echt bestaand model! Hieronder zie je de drie smartphones inclusief hun echte versies:

GTA V smartphonesUiteraard zijn de game-versies flink verschillend van de echte versies maar de overeenkomstig zijn toch vrij duidelijk. Zo zien we een iPhone (iFruit in GTA V) die wat aangekomen is in de breedte, een Windows Phone-toestel met een bolle bovenkant en een toestel dat verdacht veel op de Galaxy S3 Mini lijkt. Veel mensen hebben overigens gezegd dat de interface van het derde toestel lijkt op dat van BlackBerry en dat klopt ook wel. Als je de interface van BlackBerry 7 pakt (dus niet BlackBerry 10) en dat op een Galaxy S3 Mini plakt krijg je iets wat er ongeveer zo uit ziet:

Galaxy S3 Mini BB OSHet lijkt er dus op dat Rockstar Games (de ontwikkelaar van GTA V) goed gekeken heeft naar de meest prominente besturingssystemen die er momenteel zijn en die verwerkt heeft in virtuele smartphones zodat je ook tijdens het spelen een smartphone bij de hand kunt hebben in een virtuele versie van Los Angelos!

(Waarschuwing! Onderstaande video kan spoilers bevatten!)


Tags: , , , , ,