Fairfax Financial neemt BlackBerry over voor 4,7 miljard dollar

Het leek een kwestie van tijd maar het lijkt er nu dan echt op dat BlackBerry overgenomen gaat worden en van de beurs verdwijnt. Wat deze drastische stap betekent voor mogelijke nieuwe smartphones van het bedrijf is niet bekend.

BlackBerry wordt privaat bedrijf

BlackBerry logo kleinBlackBerry heeft bekendgemaakt dat het bedrijf overgenomen gaat worden voor 4,7 miljard dollar (zo’n 3,5 miljard euro) door een groep kopers, geleid Fairfax Financial. Door deze overname zal BlackBerry van de beurs verdwijnen en wordt het een privaat bedrijf. BlackBerry kan dan rustiger aan doen omdat er dan geen druk meer is vanuit aandeelhouders. De keuze is gemaakt om zaken weer op orde te stellen en om aan de toekomst te werken zonder haast.

Momenteel wordt de administratie van BlackBerry nog bekeken maar dat zou nog voor 4 november afgerond moeten zijn. Daarna wordt de overname waarschijnlijk afgerond. Onbekend is echter wie de kopers zijn. Volgens geruchten zou voormalig BlackBerry-CEO en mede-oprichter van BlackBerry, Mike Lazaridis, een van de mogelijke kopers zijn.

Wat gaat BlackBerry na de overname doen?

De grote vraag die nu nog onbeantwoord blijft is: wat gaat BlackBerry in de nabije toekomst doen? Het kan zijn dat er nog nieuwe toestellen uitkomen maar daar is niets over losgelaten. Er zijn ook geruchten dat het bedrijf op gaat splitsen. Een ding is echter wel zeker: de huidige oplossing is waarschijnlijk de beste die er momenteel is. Als beursgenoteerd bedrijf zonder financiële zekerheid vanuit kopers was het waarschijnlijk vrij snel einde verhaal geweest voor BlackBerry.

Bron: BGR


Tags: , , , ,