Maak je eigen Lumia 820 cover… met een 3D-printer!

De Nokia Lumia 820 heeft als leuke extra de verwisselbare back-cover. Ben je je gele Lumia zat? Dan pluk je ergens een andere kleur vandaan en verwissel je hem. Vanaf vandaag kun je echter ook je eigen covers printen met een 3D printer!

3D printen is de toekomst volgens Nokia

Nokia 3D printenIets wat 3D is zelf uitprinten. Het klinkt als toekomstpraat maar het wordt steeds meer gemeengoed en de apparatuur en materialen zakken steeds verder qua kosten. Nokia ziet dat ook in en heeft besloten daar handig op in te spelen. Het bedrijf heeft de benodigde bestanden voor het printen van een cover van de Nokia Lumia 820 online gezet. Daarmee kunnen gebruikers hun eigen cover personaliseren en printen! John Kneeland, werkzaam bij Nokia als Community & Developer Marketing Manager heeft er het volgende over te zeggen:

Nokia’s 3D printing community project is een simpel concept met enorm potentieel. Onze Lumia 820 heeft een verwijderbare cover die gebruikers kunnen vervangen door covers van Nokia die extra stevig zijn, tegen schokken beschermen of tegen stof, of die draadloos opladen toevoegen aan de mogelijkheden zoals je ziet in de high-end Lumia 920 en mid-range Lumia 820. Dat zijn fantastische covers en een geweldige optie voor de Lumia 820-gebruikers. Als toevoeging daarop gaan we 3D templates, cover specificaties, aanbevolen materialen en tips voor het printen vrijgegeven. Kortom, alles wat iemand die in 3D kan printen nodig heeft om zijn eigen Lumia 820 cover te maken.”

Voor de desbetreffende bestanden en instructies kun je terecht op de website van Nokia.

Bron: Nokia


Tags: , , ,