Geen iPhone voor Obama

Als president van de Verenigde Staten ben je een van de machtigste mensen ter wereld. Je moet beslissen over oorlog of vrede, mensen gerust stellen in tijd van nood en je moet een land met miljoenen inwoners leiden. Maar een iPhone mag je niet hebben.

President van de Verenigde Staten mag geen iPhone

Het leven van president Barack Obama gaat niet over rozen. Als president heb je het al niet gemakkelijk en leid je een druk leven, maar je mag daarnaast niet eens een telefoon gebruiken die jij zou kiezen. Tijdens een toespraak voor jonge Witte Huis-bezoekers gaf Obama aan dat hij om veiligheidsredenen geen iPhone mag gebruiken. In plaats daarvan gebruikt de president een BlackBerry, omdat die beter beveiligd zijn. De geheime dienst zou bang zijn dat een iPhone van de president gehackt kan worden waardoor de locatie achterhaald kan worden.

Maar we vragen ons af of Obama dit wel zo erg vindt. Voordat hij president werd gebruikte hij al een BlackBerry en gaf hij aan te hopen zijn BlackBerry ook te kunnen gebruiken als president. Hij zag zijn telefoon als middel om uit de ‘bubbel’ van het Witte Huis te ontsnappen en contact te hebben met mensen die zich niet in zijn werkomgeving bevinden.

De dochters van Obama mogen wel gewoon een iPhone gebruiken en de president zelf heeft een iPad. Waarschijnlijk zijn er aan het gebruik van de iPad wel enkele restricties verbonden om ervoor te zorgen dat er geen problemen kunnen ontstaan. Hetzelfde zal mogelijk ook gelden voor de telefoons van de dochters van Obama.

Bron: iPhoneclub


Tags: , , , , ,