GSMacties.nl blikt terug op 2013 – Inleiding

De komende week plaatsen we elke dag een artikeltje over 2013. Het was een bewogen jaar en de concurrentie wat smartphones betreft wat echt moordend. Er is door alle merken fel gestreden en dat was te merken.

2013, een bewogen jaar

GSMacties.nl 20132013 is bijna afgelopen dus tijd om terug te blikken op de hoogte- en dieptepunten. De herstart en (bijna-)ondergang van BlackBerry, de strijd die Nokia geleverd heeft, de gigantische hoeveelheid Samsung-toestellen, de eerste keer dat Apple twee toestellen uitbracht in één keer, de eerste gebogen smartphones, vingerafdrukscanners, optische beeldstabilisatie, 64-bitprocessors en ga zo maar door. Er is enorm veel gebeurd dit jaar!

Om het een beetje overzichtelijk te houden delen we 2013 in vier stukken:

De grootste winnaars
De grootste verliezers
De mooiste innovaties
– Een vooruitblik op 2014

We proberen alles zoveel mogelijk met een objectief oog te bekijken en persoonlijke meningen zo min mogelijk mee te laten spelen. Dit is erg lastig en niet iedereen zal het eens zijn met de door ons gemaakte keuzes, maar we doen ons best om een zo gemiddeld mogelijk oordeel te vellen. We kijken naar reacties op het internet, reacties in de pers en de impact van bepaalde veranderingen.

Uiteindelijk kan een terugblik niet zonder een vooruitzicht en op vrijdag zullen we deze reeks dan ook afsluiten met onze verwachtingen van 2014. We kijken naar merken, innovaties en wat wij graag anders zouden willen zien.

Heb jij een wens voor 2014 wat betreft innovaties op het gebied van smartphones? Laat het dan weten in de reacties!


Tags: , , ,