Terugblik: de grootste winnaars van 2013

Als je terugblikt op een jaar is het altijd leuk om te naar winnaars en verliezers te kijken. In dit artikel gaan we kijken naar de grootste winnaars van 2013. Wat of wie heeft de meeste impact gemaakt en waarom?

Terugblik op 2013: de grootste winnaars

GSMacties.nl 20131 – Beste budgetsmartphone
2 – Beste high-end smartphone
3 – Beste merk
4 – Beste innovaties

Beste budgetsmartphone

Lumia 520 - beste budgetsmartphone 2013We beginnen met de grootste winnaar op budgetgebied. De Nokia Lumia 520 heeft dit jaar de meeste impact gemaakt wat betreft budgettelefoons. Volgens veel reviews biedt de Lumia 520 het meeste waar voor je geld en Windows Phone draait ook op de wat mindere hardware gewoon goed. Het is ook niet voor niets dat de Lumia 520 de meestverkochte Windows Phone-telefoon is met zo’n 25 procent van alle Windows Phone-verkopen. Inmiddels staat de Lumia 520 ook hier in de top 10 van bestverkochte smartphones, wat best een prestatie is.

Bekijk aanbiedingen van de Nokia Lumia 520. Deze telefoon is al gratis te krijgen met enorm goedkope abonnementen!

De ‘runner-up’ op budgetgebied is de Motorola Moto G. Deze is nog maar net uit dus het is onduidelijk hoeveel impact het toestel gaat hebben maar ook dit toestel doet het in de budgetcategorie erg goed en biedt er veel waar voor het geld!

Beste high-end smartphone

iPhone 5S op elkaarDit is een lastig kopje want er zijn dit jaar nogal wat high-end smartphones uitgekomen. De Lumia 1020, Galaxy S4, Galaxy Note 3, iPhone 5S, Xperia Z1, HTC One, LG Nexus 5 de LG G2 zijn mogelijk de bekendste toestellen. De winnaar is hieruit lastig te kiezen omdat ze allemaal hun eigen sterke punten hebben. Puur gebaseerd op de impact op de markt is de iPhone 5S echter de winnaar dit jaar. Er zijn maar weinig merken die het voor elkaar krijgen de voormalig nummer 1 (Galaxy S4) in zo’n korte tijd van zijn plaats te stoten maar Apple kreeg het makkelijk voor elkaar. De iPhone 5S ging enorm snel van aankondiging naar de nummer één in een groot deel van de wereld.

Bekijk aanbiedingen van de enorm populaire iPhone 5S!

De runner-up is de Samsung Galaxy S4 omdat deze nog steeds erg goed verkoopt en over het algemeen goed ontvangen werd.

Beste merk

Nokia beste merk van 2013Nokia is wat ons betreft het beste merk van het jaar. Ze hebben hard geknokt door het jaar heen, uitstekende ondersteuning geboden aan al hun Windows Phone 8-toestellen en ze zijn de koploper wat betreft camera’s in smartphones. Waarom camera’s zo belangrijk zijn? Omdat 2013 toch een beetje het jaar van de smartphonecamera is. De meeste merken hebben de nadruk deels op de camera gelegd, maar Nokia biedt nog altijd de beste camera op de markt. Ze hebben daarnaast toestellen op de markt gebracht die vrijwel allemaal goed ontvangen zijn (waaronder een van de beste budgetsmartphones) en ze hebben dit jaar redelijk wat marktaandeel veroverd. Al met al is 2013 een erg goed jaar geweest voor Nokia waarin ze hebben laten zien hard te willen strijden. Vanwege de overname door Microsoft zullen we in 2014 overigens niet meer de naam “Nokia”, maar “Lumia” terugzien op de telefoons die Nokia maakt.

Bekijk en vergelijk acties van alle Nokia-smartphones!

Vlak achter Nokia staat LG. Ze hebben veel succes gehad met de LG L-serie, brachten de onconventionele LG G2 op de markt (met de startknop op de achterkant) en gooide hoge ogen met hun LG G Flex. LG is een tijdje naar de achtergrond verdwenen maar dit jaar zijn ze redelijk goed teruggekomen.

Beste innovatie

Beste innovatie in 2013Wat ons betreft zijn er drie zaken die allemaal geïnnoveerd hebben op hun eigen manier: optische beeldstabilisatie, de vingerafdrukscanner en gebogen smartphones.

Nokia pakte optische beeldstabilisatie, een grote 41-megapixelsensor en goede compressie samen in één toestel, en dat is een mooie prestatie. Bijna iedereen maakt veel foto’s met zijn of haar telefoon en qua foto’s komt er niks in de buurt van de Lumia 1020-camera. Andere merken zijn ook aan de haal gegaan met beeldstabilisatie en meer megapixels, maar geen van allen evenaarde de gestabiliseerde 41-megapixel-Pureview-camera.

Dan is er de vingerafdrukscanner. Nu bestaan die al wat langer (voornamelijk in laptops) maar Apple heeft het weten te verwerken in de homeknop van de iPhone 5S en dat is al een prestatie op zich. Daarnaast werkt het volgens de meeste gebruikers ook goed en is het sneller dan het invoeren van een code. Het moet nog blijken of het een hype is of niet, maar de meeste iPhone 5S-gebruikers zijn erg blij met de functie en andere merken zouden voor 2014 ook kijken naar een dergelijke optie. HTC heeft met de HTC Max al een toestel op de markt met een vingerafdrukscanner.

Als laatste zijn er de twee gebogen smartphones, die van Samsung en LG. De LG G Flex gaat er met de winst vandoor. Deze is wat logischer gebogen, is daadwerkelijk een beetje flexibel én krasjes verdwijnen automatisch van de achterkant. Of het de toekomst is durven we niet te zeggen maar LG heeft met de LG G Flex laten zien dat ze niet vies zijn van innovatie.

Vergelijk acties van diverse smartphones en providers op GSMacties.nl!

Tags: , , , , , , , , , , , ,