Een hele reeks Samsung Galaxy S5-geruchten!

Er zijn een aantal nieuwe Galaxy S5-geruchten uitgekomen en die kunnen we natuurlijk niet laten liggen! Zo is er een plaatje gelekt van de nieuwe interface van het toestel, is er info over de irisscanner uitgekomen, wordt er gesproken over de resolutie van het scherm en nog veel meer!

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S5-alert! Wanneer er acties beschikbaar zijn zul je een melding krijgen via je e-mail.

Interface, helemaal anders

Evleaks heeft een plaatje gelekt van een interface die Samsung aan het testen zou zijn op de Galaxy S5. De interface bestaat uit widgets die allemaal bepaalde informatie laten zien, gekoppeld aan een plaatje. Zo kun je een plaatje van Starbucks zien met daarbij de prijs en de tekst dat je besteld hebt. Ook is er een plaatje van ene Ashley die vraagt of je met haar wilt lunchen. Helemaal bovenaan is een sportscore te zien van een honkbalclub, inclusief plaatje van een honkballer. Evleaks vermeldt dat dit het nieuwe Samsung home screen is, maar we weten niet precies hoe het allemaal gaat werken.

Galaxy S5 interfaceResolutie, hoger dan full HD

Hoewel er over de grootte van het scherm nog niet veel duidelijkheid is, is er wel wat duidelijkheid over de resolutie van het scherm. De Galaxy S5 heeft mogelijk een qHD-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels. Dat is flink wat meer dan het 1080p-scherm dat er momenteel in de Galaxy S4 zit. Pixels tellen zal dus tot het verleden behoren! Al dat pixel-geweld vergt natuurlijk wel heel wat stroom en daarvoor heeft Samsung de Galaxy S5 uitgerust met een 2900mAh-batterij.

Irisscanner en een vingerafdruk scanner in het scherm

De irisscanner lijkt een brug te ver te zijn voor Samsung. Het werkt wel, maar dan zou je als gebruiker je hoofd te dicht bij de smartphone moeten houden. Van verder af werkt het niet zo goed en dat levert problemen op. Interessanter is misschien wel de vingerafdrukscanner want deze zou in het scherm geïntegreerd zijn. Hoe dat precies moet gaan werken is niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk geeft het scherm dan aan waar je je vinger moet plaatsen waarna je afdruk gelezen wordt.

Geen aluminium?

Galaxy Note 3 leerHet laatste gerucht is dat er mogelijk geen aluminium Galaxy S5 komt. De enige variant is gemaakt van kunststof, maar dan wel met de textuur van leer zoals ook te zien is bij de Galaxy Note 3.

Bron: GSMarena.com, Pocketnow en Tweakers


Tags: , , , ,