LG heeft recordaantal smartphones verkocht

LG heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in het laatste kwartaal van 2013 meer smartphones heeft verkocht dan ooit. Volgens LG is het record vooral te wijten aan de populariteit van de Nexus 5 en de LG G2.

LG verkoopt recordaantal smarthones

LG Nexus 5In drie maanden tijd heeft LG 13,2 miljoen smartphones verkocht, wat een record is het voor het bedrijf. In dezelfde periode een jaar eerder verkocht LG nog 8,5 miljoen smartphones. De stijging is volgens LG vooral te wijten aan de populariteit van de LG G2 en de Nexus 5.

Dat er meer smartphones verkocht zijn wil echter niet zeggen dat de winst ook gestegen is want LG heeft meer aan marketing besteed en de prijzen van smartphones meer verlaagd. Hierdoor is er het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 43 miljoen euro, maar over heel 2013 is er een nettowinst geboekt van 150 miljoen euro.

Met de 13,2 miljoen verkochte smartphones zit LG op een wereldwijd marktaandeel van zo’n 5 procent, waarmee het zo rond de derde plaats zit. Apple en Samsung zijn uiteraard nog altijd groter, maar LG zit nu in het vaarwater van onder andere Sony en Huawei, welke ook rond de 5 procent of meer zitten.

Bekijk en vergelijk alle toestellen van LG! Of wil je acties vergelijken van de LG G2 en de Nexus 5? Dan kan namelijk ook!

Bron: Tweakers


Tags: , , , , , ,