Motorola door Google verkocht aan Lenovo

Anderhalf jaar geleden werd bekendgemaakt dat Google Motorola had overgenomen voor het bedrag van 9,1 miljard euro. Een flinke aankoop en al direct waren er twijfels over de aankoop. Zo waren de patenten van Motorola niet zo ‘goed’ als gehoopt werd.

Motorola gaat van Google naar Lenovo

LenovoGoogle heeft in de afgelopen jaar veel patentzaken voorbij zien komen. Vaak niet direct gericht aan Google maar aan fabrikanten met Android-toestellen. Om het patentportfolio aan te sterken en fabrikanten te verdedigen kocht Google Motorola over voor 9,1 miljard euro. Google had zich echter flink verkeken op de waarde van de patenten van Motorola. Ook waren de patenten niet zo agressief in te zetten als Google gehoopt had. De aankoop was dus vanaf het begin al redelijk geplaagd door tegenvallers en mensen bekend met de materie vonden dan ook dat de overname van Motorola een redelijke misser was.

 

Nu heeft Google echter bekendgemaakt dat het Motorola verkocht heeft aan Lenovo voor 2,11 miljard euro. Lenovo krijgt het bedrijf en een aantal patenten maar Google houdt zelf ook een aantal patenten. Ook de Advanced Technology-afdeling blijft van Google en om een hele goede reden: deze afdeling is bezig met een modulaire smartphone. Toch blijft het een enigszins vreemde zet van Google om Motorola van de hand te doen. De laatste tijd boekte Motorola namelijk redelijk wat succes met de Motorola Moto G en de Moto X.

Lenovo via Motorola naar Europa

Wat Lenovo precies van plan is met Motorola is nog niet helemaal bekend maar er is een kans dat ze met het nieuw verkregen merk Europa willen betreden. De kans is groot dat de naam Motorola gebruikt gaat worden om voet aan de grond te krijgen in Europa en de Verenigde Staten. Overigens is Motorola wel in goede handen bij Lenovo want het merk is een van de bestverkopende smartphonefabrikanten in thuisland China en het is een van de de marktleiders op het gebied van laptops. Ze weten daar bij Lenovo dus wat ze doen!

Bron: The Verge


Tags: , , , ,