Bescherming van de HTC One (M8)-camera snel beschadigd

Er verschijnen momenteel vrij veel berichten online van HTC One (M8)-gebruikers die melding maken van een bekraste cameralens. In sommige gevallen zijn de krassen zó erg dat de foto’s erg wazig worden.

HTC One (M8)-cameralens vertoont snel krasjes

HTC One M8 bekraste camera

De bescherming van de lens is duidelijk beschadigd.

Diverse gebruikers melden dat de lensbescherming van hun HTC One (M8)-camera nu al krasjes heeft opgelopen. Veel van deze gebruikers zeggen dat ze zuinig met hun telefoon omgaan en dat er niet echt een reden is dat de krasjes ontstaan. Ook met een hoesje om de telefoons zouden de krasjes nog steeds ontstaan. HTC heeft het probleem nog niet officieel bevestigd maar zou volgens enkele berichten wel het beschadigde gedeelte repareren. Daarmee geven ze min of meer aan dat er wel wat aan de hand is. Doorgaans vallen krassen namelijk onder gebruikersschade en dat wordt niet onder garantie gerepareerd.

HTC vervangt bij zo’n reparatie het het bekraste gedeelte maar als het dat gedeelte zelf het probleem is dan zal zo’n vervanging niks uitmaken omdat het probleem dan vanzelf weer terugkeert. Mogelijk ligt het probleem aan het materiaal waaruit de lensbescherming is vervaardigd. De lens van de dieptecamera lijkt overigens geen last te hebben van het probleem.

De lensbescherming zit verwerkt in de achterkant en zou mogelijk gebruikmaken van plastic wat kan verklaren waarom er snel krasjes op verschijnen.

HTC moet snel met een oplossing komen voor de bekraste lensjes

Krasjes op een cameralens of op een beschermlaagje kunnen verregaande gevolgen hebben voor de kwaliteit van foto’s en filmpjes. Zo kunnen er duidelijke strepen zichtbaar worden en in sommige gevallen kan een foto of video zelfs erg dof worden. Het kan echter ook zijn dat de krasjes in eerste instantie niet heel veel invloed hebben op de genomen foto’s en video’s. Voor nu is het probleem nog niet heel groot en slechts een deel van de gebruikers lijkt er last van te hebben maar voor HTC is het in ieder geval zaak om snel de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen. De HTC One (M8) is erg goed ontvangen en kan HTC weer op het juiste pad brengen wat de financiën betreft. Het zou dus erg zonde zijn als dat in het water valt door een foutieve bescherming van de lens.

Heb jij ook last van krasjes op de lensbescherming van je HTC One (M8)? Laat het dan weten in de reacties of op onze Facebook-pagina!

Bron: Cult of Android

 


Tags: , , , ,