WhatsApp voor Windows Phone al meer dan een halve week niet te downloaden

WhatsApp voor Windows Phone is inmiddels al meer dan een halve week niet te downloaden. De app is uit de Windows Store verwijdert, mogelijk omdat er een grote update aan zit te komen.

WhatsApp niet te downloaden op Windows Phone vanwege technische problemen

WhatsApp problemenHet gebeurt wel vaker dat een app uit de app store verwijdert wordt vanwege een grote update. Dit kan voorkomen op iOS, Android, Windows Phone en praktisch elk ander besturingssysteem. Toen het bericht naar buiten kwam dat WhatsApp uit de Windows Store was verwijderd ging iedereen er al van uit dat er een update aan zat te komen en kort na de verwijdering gaf WhatsApp aan dat de app snel terug zou komen. Op Windows Phone 8.1 zou de app wat problemen hebben waardoor het niet zo lekker werkte. Zo zouden notificaties vaak niet getoond worden. “Vanwege technische problemen hebben we helaas moeten besluiten WhatsApp Messenger voor Windows Phone te verwijderen. We werken samen met Microsoft om de problemen te verhelpen en hopen snel terug te zijn. We bieden onze excuses aan voor het tijdelijke ongemak“, aldus het WhatsApp-team. En dit speelde zich het vorige weekend af.

Inmiddels een paar dagen verder

De week is inmiddels bijna voorbij en de app staat al zo’n vier dagen niet meer in de Windows Store. Er is nog niks nieuws bekend en wanneer we de app weer terug kunnen verwachten is eveneens onbekend, tot onvrede van de gebruikers. Zo kunnen nieuwe Windows Phone-gebruikers nu geen WhatsApp downloaden en installeren op hun telefoon, en aangezien het de meest populaire berichtendienst is, is dat niet zo prettig. Mogelijk zijn de technische problemen dus iets lastiger op te lossen dan in eerste instantie gedacht werd. Uiteindelijk zal de app wel weer terugkeren naar Windows Phone en dit zal hoogstwaarschijnlijk ergens de komende dagen gebeuren, maar tot die tijd moeten Windows Phone 8-gebruikers nog even geduld hebben. Nieuwe gebruikers kunnen tot die tijd uitwijken naar Telegram als tijdelijke vervanger.


Tags: , , , , ,