Apple: Europese iPhone-opladers kunnen oververhitten

Apple heeft naar buiten gebracht dat enkele USB-lichtnetadapters oververhit kunnen raken. Mensen met een iPhone 3GS, iPhone 4 en/of een iPhone 4S hebben zo’n adapter maar de adapter is ook los verkocht.

Apple vervangt foutieve adapters

De veiligheid van klanten heeft voor Apple de hoogste prioriteit. Daarom hebben we uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter. We raden klanten aan alle betrokken adapters zo snel mogelijk te ruilen voor een nieuwe door middel van het onderstaande vervangingsproces“, aldus Apple. De adapters die kans lopen oververhit te raken hebben modelnummer A1300 en de ingekleurde letters CE. De nieuwe adapter is modelnummer A1400 en hierbij zijn de letters CE niet ingekleurd.

iPhone-adapterApple raadt aan om adapters met modelnummer A1300 niet meer te gebruiken en direct in te ruilen. In de tussentijd kun je je iPhone ook opladen door hem aan te sluiten op een computer of door een andere USB-adapter te gebruiken.

Om de adapter om te ruilen dien je naar een Apple Store te gaan of naar een erkende Apple-serviceprovider. Je dient je iPhone mee te nemen omdat dat onderdeel is van het vervangingsproces.

Kijk op de website van Apple voor meer informatie.


Tags: , , , , , ,