Gerucht: Galaxy S5 Mini aankondiging nabij

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S5 Mini binnenkort aangekondigd gaat worden. De Galaxy S4 Mini werd in juli van 2013 aangekondigd en het lijkt erop dat de Galaxy S5 Mini in juli van dit jaar aangekondigd gaat worden.

Galaxy S5 Mini staat klaar voor de release

Volgens het nieuwste gerucht omtrent de Galaxy S5 Mini gaat het toestel halverwege juli wereldwijd in de verkoop. Het toestel is nog niet aangekondigd, maar aangezien de Galaxy S4 Mini ook halverwege juli in de verkoop ging kan het best wel eens kloppen. Misschien dat Samsung het toestel aan kondigt en direct uitbrengt.

Galaxy-S5-MiniQua specificaties wordt de S5 Mini iets meer high-end dan de S4 Mini. Zo zal de Galaxy S5 Mini een 4.5-scherm krijgen met een resolutie van 1280×720 pixels en er zal een quadcore-processor met een snelheid van 1,4GHz in zitten. Verder is er 1,5GB werkgeheugen aanwezig, een 8-megapixelcamera en een 2,1-megapixelcamera aan de voorkant en het toestel draait op Android 4.4.2. Of de Galaxy S5 MIni net als zijn grotere broer ook een vingerafdrukscanner krijgt is niet bekend, maar het wordt niet genoemd in de specificaties. Wel zijn diverse features van de Galaxy S5 aanwezig op de Galaxy S5 Mini.

De Galaxy S5 Mini is overigens niet de eerste ‘extra’ versie van de Galaxy S5. Zo zijn eerder al de Galaxy S5 Active en Galaxy K Zoom (de Galaxy S5 Zoom) aangekondigd. De Galaxy K Zoom is al te bestellen. De Galaxy S5 Active is momenteel alleen beschikbaar in Amerika bij de provider AT&T. Een variant van de S5 Active, de S5 Sport, is beschikbaar bij de Amerikaanse provider Sprint.

Bron: SamMobile

 


Tags: , , ,