Lockscreen in iOS 7.1.1 te omzeilen

Er is een nieuwe bug in iOS 7.1.1 ontdekt waarmee het lockscreen eenvoudig te omzeilen is. Veel kwaad kan het mogelijk niet en er zijn vrij specifieke omstandigheden nodig om het lockscreen te kunnen omzeilen.

Lockscreen in iOS 7.1.1 eenvoudig te omzeilen

iOS 7 plaatjeHet omzeilen van het lockscreen op iOS en Android is voor sommigen een ware sport geworden en vaak moet je de meest ingewikkelde capriolen uithalen om voorbij het lockscreen te komen. Dat is echter niet het geval in iOS 7.1.1. De videoblogger EverythingApplePro zegt de bug ontdekt te hebben en zegt het niet te kunnen geloven dat het zó makkelijk is het lockscreen te omzeilen. Op Youtube in de comments zegt hij dat iOS 7 niet veilig is: “Ik ben 2 uur bezig geweest het met vinden van deze bug, spreid het woord mensen! iOS 7 is NIET veilig! Laat me weten wat jullie er van vinden?

Meteen stellen dat iOS 7 niet veilig is is een beetje overdreven. Ja, het lockscreen is te omzeilen, maar het enige wat je daarna kunt is de laatst geopende app zien. Meer kun je niet. En om het lockscreen te kunnen omzeilen moet er een oproep gemist zijn, de vliegtuigmodus aangezet worden (hiervoor moet het Control Center vanuit het lockscreen te benaderen zijn) en vanuit het notificatiescherm op de gemiste oproep tikken. De omstandigheden moeten dus nogal specifiek zijn wil je in de iPhone komen en zelfs als je er in kunt komen, dan kun je alsnog alleen maar bij de laatst geopende app. Apple heeft de bug overigens opgelost in iOS 8.

Telkens als we een manier zien om een lockscreen te omzeilen vragen we ons overigens wel af hoe mensen op het idee komen bepaalde handelingen op een bepaalde manier in een bepaalde volgorde uit te voeren. Het is voor Apple of Google ook extreem moeilijk om dat soort rare handelingen te testen omdat er ongelooflijk veel combinaties mogelijk zijn. Het is uiteraard een kwalijke zaak dat een lockscreen omzeilt kan worden maar alles wat een beveiliging heeft is te kraken en er zullen altijd mensen zijn die niks liever willen dan die beveiliging omzeilen.

Laat je niet afschrikken door deze kleine bug in iOS 7.1.1 en bekijk snel de diverse iPhone-acties op GSMacties.nl!

Tags: , , , , ,