Apple kondigt iOS 8 aan en brengt beta uit

Apple heeft gisteren op het eigen evenement WWDC (World Wide Developers Conference) de nieuwe versie van iOS aangekondigd. iOS 8 borduurt verder op iOS 7 en voegt een aantal nieuwe functies toe.

Apple voorziet iOS van diverse nieuwigheden

iOS 8iOS 8 widgetsEen van de meest in het oog springende nieuwe features in iOS 8 is de mogelijk widgets toe te voegen. Gebruikers vragen al lang om een dergelijke optie en Apple heeft nu aan die wens toegegeven. Widgets zullen echter niet op het homescreen te vinden zijn maar zullen in het notificatie-centrum staan. Die notificaties zijn overigens ook aangepakt en interactief gemaakt. Zo kun je direct vanuit een notificatie van bijvoorbeeld een berichtje reageren. Je hoeft om te reageren niet eens de app te verlaten waar je je op dat moment in bevindt!

iOS 8 toetsenbordOok het toestenbord in iOS 8 is aangepast en zal volgens Apple nauwkeuriger woorden kunnen voorspellen. Misschien nog wel interessanter is de mogelijkheid om andere toetsenborden te installeren. Het is dus mogelijk om de populaire toetsenborden SwiftKey en Swype bijvoorbeeld naar iOS 8 te brengen.

iOS 8 healthkitiOS 8 healthkit suite De geruchten waren er al maar iOS 8 speelt meer in op de gezondheid van de gebruiker. Met iOS 8 kan je iPhone data verzamelen uit diverse apps en accessoires. Al die data zal vervolgens samengevoegd worden in de Healthkut suite. Ook heeft Apple aangekondigd samen te werken met partners zoals Nike en de Mayo Clinic.

iMessage is ook aangepast en zou nu beter moeten kunnen concurreren met WhatsApp. Zo zal het mogelijk zijn om audio en video direct vanuit de app te versturen, iets dat in WhatsApp al langer mogelijk is.

Naast de aanpassingen in een aantal apps is er ook onder de motorkap een hoop veranderd om bijvoorbeeld de stabiliteit te verbeteren. Ook zal Apple in de SDK (System Development Kit) een hele reeks nieuwe mogelijkheden uitbrengen waardoor ontwikkelaars een hoop nieuwe technologieën en functies kunnen implementeren in eigen apps. Ook is de beveiliging van iOS aangepakt en flink verbeterd, met het oog op zakelijke gebruikers.

iOS 8 betaIn de herfst zal iOS 8 officieel uitkomen voor de consumenten maar vanaf deze week is iOS 8 al te gebruiken door ontwikkelaars. iOS 8 zal uitgebracht worden voor alle toestellen vanaf de iPhone 4S. Mogelijk zal de officiële release van iOS 8 gepaard gaan met de aankondiging/release van de iPhone 6.

 


Tags: , , , , , , ,