Gerucht: iPhone 6 komt in twee formaten

Bronnen binnen Foxconn hebben gelekt dat de iPhone 6 in twee verschillende formaten op de markt zal verschijnen. Zo zal er een 4,7 inch-model verschijnen maar ook een 5,7 inch-model.

iPhone 6 komt in twee smaken

iPhone 6Geruchten over een grotere iPhone 6 zijn er al langer, maar nu hebben bronnen vanuit Foxconn gemeld dat er twee iPhone 6-modellen komen, beide met een ander schermformaat. Zo komt er een iPhone 6 met een scherm van 4,7 inch en een model met een scherm van 5,7 inch. In beide gevallen is het scherm fors groter dan het 4 inch scherm dat nu gebruikt wordt in diverse iPhone-modellen. Ook zouden beide modellen minstens één vorm van biometrische vergrendeling aan boord hebben. Dit zou een vingerafdrukscanner of irisscanner kunnen zijn, maar ook een nog onbekende variant.

Er kan nog veel veranderen

Op basis van de normale release-datums van de iPhone is het aan te nemen dat het nog een goede 9 maanden duurt voordat de iPhone 6 op de markt verschijnt en in die tijd kan er nog een hoop veranderen. Zo begint massaproductie doorgaans ergens in de zomer en tot dan kan Apple nog van alles veranderen aan de modellen. De schermformaten liggen dus nog niet helemaal vast, al is een scherm van 4,7 inch wel zeer aannemelijk. Geruchten over dat formaat zijn er al vrij lang en momenteel is het een zeer gangbaar formaat in de markt.

Wat wij ons dan weer afvragen is of er ook nog een nieuw 4 inch model komt. Er zijn immers veel consumenten die het huidige iPhone-scherm groot genoeg vinden en die geen behoefte hebben aan wat groters. Voor hen is 4 inch perfect. Het zou dus logisch zijn om ook die markt te bedienen, mogelijk met een soort iPhone 6C-model.

Bron: GSMArena


Tags: , , , ,