iOS 6.1 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod Touch

Apple heeft gisteren versie 6.1 van het besturingssysteem iOS uitgebracht. Deze update kan gedownload worden door alle iOS 6-apparaten van Apple en brengt een aantal kleine veranderingen en bugfixes met zich mee.

Vergelijk acties van de iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 en iPhone 3GS

iOS 6.1 is een kleine update

Apple garantieiOS 6.1 is een kleine update voor iOS 6 en is sinds gisteren te downloaden op alle apparaten van Apple die ook ondersteuning bieden voor iOS 6. De update brengt een aantal kleine veranderingen met zich mee, onder andere in de vorm van verbeteringen voor Apple Maps en Siri. Ook is de ondersteuning voor LTE-netwerken in verschillende landen uitgebreid. Nederland staat nog niet genoemd in de lijst met ondersteunde landen/providers. Nu is dat nu ook nog niet hard nodig aangezien 4G hier pas nét uitgerold wordt, dus waarschijnlijk wordt de ondersteuning voor Nederland in een toekomstige update toegevoegd.

Inmiddels meer dan 800.000 apps in de App Store

Naast het beschikbaar maken van de update heeft Apple ook een melding gedaan over de apps in de App Store. Momenteel staan er meer dan 800.000 apps in de App Store van Apple en daarvan zijn er 300.000 speciaal voor de iPad gemaakt. In totaal hebben klanten al 40 miljard apps gedownload en is er meer dan 7 miljard dollar uitbetaald aan (geweldige, aldus Apple) ontwikkelaars. Apps zijn onderverdeeld in 23 categorieën waaronder kranten en tijdschriften in de Kiosk, games, zakelijk, nieuws, gezondheid en fitness, sport en reizen.

iOS 6.1 onder andere beschikbaar op iPhone 5, iPhone 4S en iPhone 4

iOS 6.1 is beschikbaar als update op de iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad (3e en 4e generatie), iPad 2 en de iPod Touch (4e en 5e generatie). Apple meldt hierbij wel dat sommige functies en voorzieningen niet op alle producten beschikbaar zijn.

Bron: Apple


Tags: , , ,