Apple in 2012

We hebben onze mening al gegeven over Blackberry, Android en WIndows Phone. Nu is het dus de beurt aan grootmacht Apple met iOS. Wat gaat Apple ons brengen in 2012? Kan de iPhone met iOS in 2012 opboksen tegen de concurrentie? Je leest het hier!

Apple-logoiOS beheerst samen met Android het grootste gedeelte van de smartphone markt. Dat is best knap aangezien Apple maar één toestel per jaar uitbrengt. Wel heeft iOS in 2011 flink wat marktaandeel in moeten leveren aan Android, maar de iPhone is nog altijd gigantisch populair. Ook heeft Apple de meest loyale gebruikers, dus veel van hen zullen niet snel overstappen. In 2011 hoopte iedereen op de iPhone 5. Er kwamen veel geruchten uit die spraken over een iPhone 5. Daarnaast waren er ook geruchten over een ‘goedkopere’ iPhone 4. Uiteindelijk is er geen iPhone 5 verschenen maar kwam Apple met de iPhone 4S. De eerste reacties waren niet al te positief, want de iPhone 4S was niet meer dan een iets betere iPhone 4. Uiteindelijk is de iPhone 4S ook weer een succes geworden en werd het de best verkopende iPhone tot nu toe. Ook kwam in 2011 iOS 5 uit, wat op de iPhone 4S onder andere Siri met zich mee bracht. Siri is ook direct hét selling point van de iPhone 4S en over die functie was eigenlijk iedereen wel erg enthousiast. Naast het goede nieuws was er ook slecht nieuws, want in de herfst van 2011 overleed Apple icoon Steve Jobs.

iPhone 4S productfotoMaar wat gaat 2012 dan brengen? We durven eigenlijk wel met zekerheid te zeggen dat Apple dit jaar met de iPhone 5 gaat komen. Belangrijker is nog wat een iPhone 5 gaat doen met het marktaandeel van de iPhone en wat voor innovatie de iPhone 5 met zich meebrengt. De concurrentie gaat als een trein als het gaat om vernieuwingen op het gebied van technologie en elke zoveel maanden komt er wel weer een bericht over hogere kloksnelheden, betere camera’s, meer geheugen, hogere resoluties, etc. Het is dus spannend om te zien hoe Apple hierop in gaat spelen. Gaat de iPhone 5 een dual-core processor of een quad-core processor krijgen? Krijgt de iPhone 5 een gangbare resolutie of wordt de resolutie flink opgeschroefd? Blijft de iPhone 5 een scherm houden kleiner dan 4 inch of gaan ze voor iets groters? Waar we ook benieuwd naar zijn is het uiterlijk van de iPhone 5, want wordt er verder geborduurd op het iPhone 4 ontwerp of komt de iPhone 5 met een compleet nieuw ontwerp? Een hele hoop vragen dus waar we eerlijk gezegd geen enkel antwoord op kunnen geven.

iphone5

Een van de vele concepten die te vinden is op het internet. De waarheid is dat niemand weet hoe de iPhone 5 eruit gaat zien.

Dat 2012 een goed jaar zal worden voor Apple mag duidelijk zijn, aangezien dit jaar naar verwachting de iPhone 5 gaat komen. De belangrijkste vraag is echter wat er dit jaar gaat gebeuren met het marktaandeel. Zorgt de iPhone 5 voor een comeback of wordt er steeds meer marktaandeel weggesnoept door Android en misschien wel Windows Phone? We weten het niet en we durven het ook niet te zeggen. We wachten in ieder geval met spanning af op de aankondiging van Apple’s nieuwste speeltje!


Tags: , , ,