Windows Phone in 2012

Hier kijken we bij GSMacties.nl het meest naar uit: Windows Phone in 2012. Voor Windows Phone is 2012 namelijk misschien wel het spannendste jaar. Ze hebben nog steeds heel wat te bewijzen, maar gaan ze dat ook doen in 2012?

Windows Phone 7 series2011 is, ondanks de lancering van de Nokia Lumia 800, wat magertjes geweest voor Windows Phone. Nokia zou hét selling point moeten worden van Microsoft’s nieuwste mobiele besturingssysteem, maar daar is vooralsnog niet erg veel van te merken. Natuurlijk kwamen er hier en daar wel wat positieve berichten naar buiten, maar er kwamen ook berichten naar buiten die spraken over tegenvallende verkopen. Concrete cijfers zijn er niet, dus het blijft maar gissen. Wel weten we wat het marktaandeel is van Windows Phone, en dát ziet er niet al te rooskleurig uit. Windows Phone heeft momenteel een marktaandeel van slechts 2 procent (eind oktober 2011). Nu is het nog een jong systeem en er is nog van alles mogelijk, maar het marktaandeel moet dit jaar toch echt een flinke groei gaan doormaken.

Nokia had voor eind 2011 een grote mediacampagne in de planning staan. Hele steden zouden een Nokia Lumia sfeer uitstralen. We hebben natuurlijk wel wat leuke campagneberichten langs zien komen, maar we hadden toch echt wat groters verwacht. Nokia heeft Windows Phone op basis van de huidige cijfers dus nog geen flinke duw in de juiste richting gegeven. Nokia brengt ook niet snel cijfers naar buiten, dus mogelijk weten we nooit hoe het allemaal precies zit. Wel weten we dat 2012 een belangrijk jaar gaat worden voor Windows Phone. Zo komen er dit jaar waarschijnlijk twee updates, een kleine en een grote. Wat die updates allemaal voor leuks brengen is echter nog niet bekend. Ook zullen er natuurlijk weer nieuwe toestellen van Nokia verschijnen. Het is te hopen voor Microsoft (en Nokia) dat het marktaandeel dit jaar omhoog gaat, want elke procent die ze laten liggen wordt waarschijnlijk opgeslokt door de grootmachten Android en iOS.

Nokia Lumia 800 uitverkocht

Waarom Windows Phone nog niet aanslaat weten we eigenlijk niet helemaal. Het is een jong systeem dat fris en innovatief oogt. Er is in onze ogen niks mis mee en de toestellen die er gebruik van maken zijn ook prima. Misschien dat Microsoft wat agressiever moet worden qua marketing en meer moet benadrukken wat de voordelen van het systeem zijn en hoe het aanbod van apps ervoor staat. We hopen dat 2012 een goed jaar wordt voor Windows Phone, want het is een goed systeem en Android en iOS verdienen wel eens wat concurrentie.

Benieuwd hoe wij tegen Blackberry en Android aan kijken in 2012? Klik op de linkjes en lees onze visie over de twee systemen in 2012! In ons volgende ‘…in 2012’ artikel bespreken we iOS.


Tags: , ,