iOS 7 staat op 74 procent van alle ondersteunde Apple-apparaten

Als het op updates aankomt is er geen enkele fabrikant die het zo goed doet als Apple. Dat blijkt maar weer uit de laatste cijfers van iOS 7. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem staat op maar liefst 74 procent van alle ondersteunde apparaten!

iOS 7 op 74 procent van alle ondersteunde apparaten

iOS 7 plaatjeiOS 7 kwam een paar maanden geleden uit en staat nu al op 74 procent van alle ondersteunde Apple-apparaten. Een erg knappe prestatie van Apple. De kracht zit hem waarschijnlijk in het feit dat de update direct beschikbaar is voor iedereen en voor elk ondersteund toestel. Dus iedereen met een iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, diverse iPad-modellen en iPod-modellen kan direct de update installeren zodra deze beschikbaar is.

22 procent zit nog op iOS 6 en slechts 4 procent heeft een nog eerdere versie van iOS. Er is dus maar weinig fragmentatie en dat is alleen maar goed. Zo is weinig fragmentatie voor ontwikkelaars goed nieuws omdat je dan met minder zaken rekening hoeft te houden.

Android doet het aanzienlijk minder goed qua updates

Android KitkatHet besturingssysteem met het kleine groene robotje doet het een stuk minder goed:
Android 4.1 – 37,4%
Android 2.3 – 24,1%
Android 4.0 – 18,6%
Android 4.2 – 12,9%
Android 4.3 – 4,2%
Android 2.2 – 1,6%
Android 4.4 – 1,1%

De nieuwste versie van Android staat op maar iets meer dan 1 procent van de toestellen dat is erg weinig. Zorgwekkender is echter dat Android 2.3 nog altijd op bijna een kwart van alle toestellen staat. Vooral voor ontwikkelaars is bovenstaande lijstje slecht nieuws. Er moet nu rekening gehouden worden (als je daar voor kiest tijdens het ontwikkelen) met diverse versies van Android en dat is niet handig. Wat betreft updaten kunnen Google en de diverse Android-fabrikanten dus nog wat leren van Apple.

Bron: Pocketnow & Google


Tags: , , , ,