Emojli laat je chatten met emoji

Gisteren hadden we Yo, de app waarmee je kunt communiceren door Yo te sturen. Vandaag hebben we weer een nieuwe chat-app, namelijk emojli. Met emojli kun je chatten door elkaar Emoji te sturen.

Chatten met emoticons, het kan met emojli

emojliGeen woorden. Geen spam. Alleen emoji. Lanceert binnenkort op iOS, andere platformen volgen later“, aldus de website van emojli. Je kunt nu al je gebruikersnaam reserveren op de website voor als de app gelanceerd wordt. De enige eis als je een gebruikersnaam wilt kiezen: deze moet volledig uit emoji bestaan. Emoji zijn de gestandaardiseerde emoticons die je vindt in veel apps.

Wat we precies kunnen verwachten van emojli is nog niet helemaal duidelijk is nog niet helemaal duidelijk en in hoeverre je er duidelijke boodschap mee kunt verzenden snappen we ook niet helemaal. Dus tijd om dat te testen. Hieronder zie je een berichtje dat puur bestaat uit emoji:

emoji-verhaalIn de bovenstaande zin staat: “ik ben vrolijk want het is zonnig en ik ga samen met mijn vriend(in) zwemmen!” Althans, dat is wat wij voor ogen hadden met onze emoji-zin. Had jij het eruit gehaald? Het probleem met typen met alleen emoji is dat je honderden emoticons hebt om uit te kiezen waardoor het best een karwei kan zijn de meest relevante emoticons te kiezen voor je verhaaltje. Daardoor kun je best wat tijd kwijt zijn om te typen wat je wilt zeggen. Dus waarom niet gewoon daadwerkelijk typen wat je wilt zeggen in bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook Messenger? Dat is veel sneller en een stuk duidelijker.

Maar we moeten nog even afwachten hoe emojli precies gaat werken. Misschien kun je bepaalde woorden automatisch om laten zetten in emoji en zo je verhaal formuleren. Wanneer de app gelanceerd gaat worden is nog niet bekend, maar zodra de app beschikbaar is op iOS zullen we het uittesten!

Bron: emojli


Tags: , , , , , ,