HTC reageert op One (M8)-problemen

Een tijdje terug hebben we een probleem van de HTC One (M8) beschreven. Op diverse fora kwamen klachten binnen over de cameralens en dat die snel beschadigd zou raken. Op ons artikel zijn ook wat reacties binnengekomen van getroffen gebruikers.

HTC One M8 bekraste camera

HTC reageert op One (M8)-problemen

Uit het originele bericht:

Diverse gebruikers melden dat de lensbescherming van hun HTC One (M8)-camera nu al krasjes heeft opgelopen. Veel van deze gebruikers zeggen dat ze zuinig met hun telefoon omgaan en dat er niet echt een reden is dat de krasjes ontstaan. Ook met een hoesje om de telefoons zouden de krasjes nog steeds ontstaan. HTC heeft het probleem nog niet officieel bevestigd maar zou volgens enkele berichten wel het beschadigde gedeelte repareren. Daarmee geven ze min of meer aan dat er wel wat aan de hand is. Doorgaans vallen krassen namelijk onder gebruikersschade en dat wordt niet onder garantie gerepareerd.

Inmiddels zijn er diverse reacties binnengekomen op dat bericht. Diverse mensen hebben hetzelfde probleem met hun One (M8). Veel krasjes op een lens kunnen voor een doffe foto zorgen met als gevolg dat veel gebruikers nu geen mooie foto’s meer kunnen maken. Een erg vervelend probleem en van een dure smartphone mag je verwachten dat de gemaakte foto’s er gewoon goed uit zien. Dus wij hebben contact opgenomen met HTC. Eerst via Twitter waarop we het volgende antwoord ontvingen:


In een vervolgbericht geeft HTC aan dat er nog niks bekend is over het probleem. Toch vreemd aangezien er waarschijnlijk een behoorlijk aantal klanten zijn die er last van hebben. Dus hebben we ook de support van HTC een mail gestuurd, waar we het volgende antwoord op kregen:

We hebben enkele klachten over dit probleem ontvangen, maar dit probleem is niet bekend bij HTC en het komt niet bij elke HTC ONE M8 voor.
We kunnen dit probleem oplossen door het toestel in te boeken voor reparatie. Mocht de monteur vaststellen dat er sprake is van gebruikersschade dan ontvangt de klant een offerte. Als de monteur geen gebruikersschade constateert en ziet dat de lens ineens is beschadigd dan zal het toestel onder garantie gemaakt worden.”

Toch vreemd dat er aangegeven wordt dat er wel al enkele klachten over het probleem binnen zijn gekomen maar dat het probleem niet bekend is bij HTC. Op het internet zijn op diverse fora behoorlijk wat reacties te vinden van getroffen gebruikers en mogelijk hebben veel van die mensen contact opgenomen met HTC. Ook hebben diverse gebruikers een nieuw toestel ontvangen nadat ze hun beschadigde toestel op hadden gestuurd. Krasjes vallen doorgaans onder gebruikersschade en dat wordt niet gerepareerd onder garantie. Het feit dat HTC toestellen repareert of vervangt geeft aan dat ze wel degelijk iets weten van het probleem.

Overigens is het onbekend hoe een monteur vast kan stellen dat de schade ‘ineens’ is ontstaan of dat het gebruikersschade is, aangezien de schade er in beide gevallen hetzelfde uit ziet. De schade die ontstaat door het probleem lijkt op gebruikersschade, maar ontstaat doordat de lensbescherming van een slecht materiaal gemaakt zou zijn. Nog een hoop onduidelijkheid dus!

We wachten even op meer informatie van HTC maar wilde dit alvast met jullie delen.

Het mogelijke probleem is een dunne coating van de lens

Een van de mogelijke problemen die inmiddels wordt aangedragen als zijnde de boosdoener is een dunne laag die over de lens heen zit. Mogelijk is dit een coating die bescherming moet bieden tegen bijvoorbeeld de zon, maar die coating zou erg snel loslaten. Hierdoor lijkt het alsof er zich krasjes vormen op de lens. De coating is er echter af te poetsen door alcohol te gebruiken en daarna is het probleem ook niet meer zichtbaar. Het is echter niet echt een geweldige oplossing aangezien de coating er niet voor niets zit.

Wij raden dan ook aan om dit probleem niet zelf op te lossen maar gewoon contact op te nemen met HTC. Dat kan via het telefoonnummer dat je in de Tweet ziet, of door contact op te nemen met HTC via de mail.

 


Tags: , , , , , ,