Personaliseer je smartphone met een uniek ontgrendelscherm

Als je een Android- of Windows Phone-toestel hebt kun je je ontgrendelscherm (lock screen) aanpassen. Vooral op Android zijn er talloze apps die compleet andere features naar je ontgrendelscherm toe brengen.

Android – Start

Met deze app verander je je ontgrendelscherm in een ware hoofdcentrale van waaruit je al je informatie kunt krijgen, apps kunt openen, je social media bij kunt houden, waar je de weersverwachting kunt zien en ga zo maar door. Er zijn honderden gratis thema’s beschikbaar en de hele app is ontworpen om zo minimalistisch mogelijk te ogen (zo min mogelijk rommel op je scherm) terwijl het een maximale hoeveelheid functies heeft.

Download Start gratis voor Android in Google Play

Android – GO Locker

GO Locker biedt een heel scala aan mogelijkheden voor het aanpassen van je ontgrendelscherm en een van de gaafste features is misschien wel Smart Page. Deze functie anticipeert jouw gedrag en toont opties en apps die jij op bepaalde momenten van de dag vaak gebruikt. Op je werk staan er tussen de apps de apps die jij op je werk meestal gebruikt, zoals telefoneren en mailen. Rond de lunch staan er opeens heel andere apps, zoals Instagram en Youtube en als je naar huis gaat kun je snel de muziek-app openen en genieten van je rit. En dat is maar een kleine greep uit de opties die GO Locker biedt!

Download GO Locker gratis voor Android in Google Play

Windows Phone – Awesome Picture Quotes

Soms is het wel fijn om een positieve tekst te lezen als je je telefoon erbij pakt en Awesome Picture Quotes voorziet in die behoefte. Er zijn meer dan 500 quotes die de app biedt. Meer doet de app eigenlijk niet en afgaande op de plaatjes online lijkt het erop dat de tijd en datum soms over de quote heen staan.

Download Awesome Picture Quotes gratis voor Windows Phone

Awesome-Picture-QuotesWindows Phone – Awesome Lock Free

Deze app laat je wat meer informatie op je ontgrendelscherm tonen, zoals het weer, je kalender en wisselkoersen. De achtergrond kan ook aangepast worden en de manier waarop alles getoond getoond wordt kan ook veranderd worden.

Download Awesome Lock Free gratis voor Windows Phone

Awesome-Lock-FreeWaar is iOS?

Waarom geen leuke ontgrendelschermen op iOS? Waarom geen liefde voor de iPhone-gebruikers? Die reden is heel simpel: iOS biedt die optie niet. Als je je iPhone voorzien hebt van een jailbreak kun je wel een en ander aanpassen, maar out-of-the-box is het niet mogelijk. Dus helaas iOS-gebruikers!

Overigens biedt Windows Phone ook niet half zoveel mogelijkheden als Android wanneer het aankomt op het aanpassen van (onder andere) het ontgrendelscherm. Maar Android staat er dan ook wel om bekend dat je echt alles aan kunt passen, van het lettertype, tot kleuraccenten, achtergronden, plaatsing van icoontjes en widgets, animaties, etc. Toch zou het leuk zijn als zowel iOS als Windows Phone iets gewaagder durven zijn, terwijl hun eigen identiteit behouden blijft.


Tags: , , , , ,