Bijna 85 procent van smartphones wereldwijd draait Android

Android lijkt maar door te blijven groeien. Strategy Analytics, een analistenbureau, heeft cijfers vrijgegeven van de huidige smartphonemarkt en het blijkt dat Android op 85 procent van de geleverde smartphones staat.

Android heeft de smartphonemarkt in een houdgreep

AndroidAndroid heeft nu zijn hoogste marktaandeel op de smartphonemarkt tot nu toe, maar liefst 85 procent! Daarmee heeft Android een enorm deel van de markt in zijn greep en concurrentie komt er maar moeilijk tussen. iOS, het tweede grootste mobiele besturingssysteem van de wereld, heeft namelijk een marktaandeel van slechts 12 procent. Windows Phone, het derde grootste besturingssysteem, heeft een marktaandeel van 2,7 procent en BlackBerry moet het doen met een marktaandeel van slechts 0,6 procent.

Strategy Analytics denkt dat er voorlopig nog geen einde komt aan de groei van Android. Het bureau ziet alleen iOS en Firefox OS als bedreiging voor het besturingssysteem van Google. Firefox OS zou vooral in het onderste segment (enorm goedkope smartphones) flink wat marktaandeel van Android weg kunnen snoepen. Wat overigens niet naar voren komt uit de cijfers is hoeveel Android-toestellen geleverd worden met de diensten van Google. In China en Rusland zijn bijvoorbeeld veel Android-smartphones te koop waar de diensten van Google niet bijgeleverd worden. In plaats daarvan staat er bijvoorbeeld een andere app store op de toestellen.

Benieuwd naar de onderverdeling van besturingssystemen op GSMacties.nl? Of wil je weten welke toestellen het populairst zijn? Check dan hier alles over de populairste smartphones, besturingssystemen en merken!

Bron: Strategy Analystics


Tags: , , , , , ,