1,2 miljard smartphones verscheept in 2014

Het bedrijf Juniper Research heeft geschat dat er aan het einde van 2014 maar liefst 1,2 miljard smartphones verscheept zullen zijn. Ten opzichte van 2013 is dat een stijging van 19 procent.

Meer dan 1 miljard smartphones verscheept aan het einde van 2014

Juniper-ResearchWe zijn al sinds 2007/2008 in de weer met smartphones maar de rek lijkt er nog altijd niet uit te zijn. Vorig jaar werden er ongeveer 985 miljoen smartphones verscheept maar dit jaar gaan we daar waarschijnlijk hard overheen. Het bedrijf Juniper Research, dat gespecialiseerd is in analyses, heeft berekend dat er er dit jaar zo’n 1,2 miljard smartphones verscheept zullen worden. Ten opzichte van 2013 is dat een stijging van maar liefst 19 procent!

De grootste groei zit momenteel in de opkomende markten. Toestellen van beneden de 150 euro vliegen daar over de toonbanken en deze trend houdt voorlopig niet op. Smartphones goedkoper dan 75 euro zouden de groei nóg meer versnellen.

Volgens Juniper Research domineren Apple en Samsung de ‘premium’-markt en andere merken voelen de druk van de ‘lokale’ fabrikanten met goedkope alternatieven. Ook zou de iPhone 6 Plus de phablet-markt kunnen veranderen en de Galaxy Note 4 het nakijken geven. Het kan echter ook zo zijn dat iPhone-gebruikers de 6 Plus links laten liggen en toch liever de normale iPhone 6 willen hebben. Momenteel zijn Apple en Samsung verantwoordelijk voor 45 procent van de globaal verscheepte smartphones.

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , ,