iOS 7 op een oude iPhone? Het kan!

Nou ja, niet helemaal aangezien het niet om iOS 7 gaat, maar een ontwikkelaar heeft iOS 3 helemaal aangepast zodat het lijkt op iOS 7 en aanvoelt als iOS 7. Ook sommige functies van iOS 7 zijn overgezet.

Whited00r 7 brengt iOS 7 naar iPhone 2G en 3G

Whited00r 7Voor Android heb je een gigantische community die tientallen aangepaste versies van Android uitbrengen voor praktisch elke telefoon. iOS is daar te gesloten voor maar de ontwikkelaar Whited00r is al een tijdje bezig de iPhone 2G en 3G te voorzien van een up-to-date iOS. Het resultaat is dat de originele iPhone en de iPhone 3G nu kunt voorzien van een opgefrist besturingssysteem. “Whited00r 7 brengt de gebruikservaring van Apple’s iOS 7 naar oudere, niet langer ondersteunde, iDevices. Onze firmware is zo ontworpen dat elk detail van iOS 7 zo goed mogelijk wordt weergegeven. Whited00r’s belangrijkste doel is snelheid. Geen van de door Whited00r toegevoegde features maken uw apparaat langzamer.” aldus de website van de ontwikkelaar. Het is overigens niet écht iOS 7 dat op de iPhone 2G en 3G gezet kan worden, maar een aangepaste versie van iOS 3.

Een aantal nieuwe features zijn multitasking, een control center, Siri, notificaties op het lockscreen, push notificaties,  en de mogelijkheid video’s op te nemen in een nieuwe en verbeterde camera-app. Nieuwe apps worden veelal niet ondersteund maar dat kan deels opgelost worden met de AppTimeMachine. De installatie van Whited00r 7 kan gedaan worden via Windows of OSX en daarna ontvangt je iPhone updates via 3G of Wifi.

Volgens de ontwikkelaar zullen andere iPhones en iPods niet ondersteund worden waardoor het blijft bij de iPhone 2G, iPhone 3G, iPod Touch 1G en de iPod Touch 2G. Op het forum wordt een beetje uitleg gegeven: “Elk ander apparaat zal niet overwogen worden te ondersteunen in Whited00r. Andere projecten bestaan om ondersteuning naar deze apparaten te brengen maar die zijn niet direct verbonden met Whited00r (en niet van dezelfde kwaliteit of zo goed ondersteund). We werken niet aan projecten waarbij toestellen, behalve degene die hierboven geplaatst zijn, ondersteund worden.” De reden dat alleen de eerste twee iPhones ondersteund worden is dat het maken van een aangepaste versie van iOS voor andere toestellen enorm veel tijd kost en dat veel van de code herschreven moet worden, voornamelijk vanwege te verschillende hardware.

Tijd voor een nieuwe iPhone? Bekijk en vergelijk dan alle iPhones die momenteel verkrijgbaar zijn!

Bron: Whited00r


Tags: , , , , , ,