Gerucht: Microsoft brengt zeer binnenkort een smartwatch uit

Microsoft zou ergens in de komende weken zijn eerste fitness-smartwatch uit willen brengen. Het apparaat zou op voorraad moeten zijn in de winkels nog voor het kerstseizoen.

Microsoft gaat smartwatch uitbrengen

Een smartwatch uit een van de Microsoft-patenten

Een smartwatch uit een van de Microsoft-patenten

Forbes kwam met het gerucht op de proppen en The Verge kan het bevestigen waardoor het zeer aannemelijk lijkt dat het klopt. Om te vieren dat Microsoft tien jaar geleden de SPOT smartwatch uitbracht wil het bedrijf dit jaar een nieuwe smartwatch uitbrengen. De SPOT smartwatch is overigens een geval apart. Het apparaat maakte gebruik van FM-frequenties om berichtjes te ontvangen van Windows Messenger, het laatste nieuws en weerberichten.

De nieuwe smartwatch van Microsoft zal voornamelijk bedoeld zijn voor fitness en heeft dan ook voornamelijk functies die zich daarop richten. Zo kan de smartwatch meten hoeveel stappen je hebt gezet, wat je hartslag is, hoeveel calorieën je hebt verbrand en andere belangrijke gezondheidsinformatie. Al die zaken kunnen gemeten worden dankzij de vele sensoren die in het apparaatje verwerkt zijn. Wat dat betreft doet Microsoft eigenlijk hetzelfde als vele andere fabrikanten, maar één ding doen ze mogelijk wel beter en dat is de accuduur. De smartwatch van Microsoft zou bij normaal gebruik namelijk twee dagen mee kunnen gaan terwijl veel andere concurrerende apparaten al na één dag aan de lader moeten.

Hoewel de smartwatch afkomstig is van Microsoft zal het apparaatje ondersteuning bieden voor Windows Phone, iOS en Android. Elk besturingssysteem krijgt zijn eigen app zodat alle functies ondersteund worden.

In de Verenigde Staten begint de ‘holiday season’ ergens tussen midden en halverwege november en loopt dan door tot kerst. Als het gerucht klopt en Microsoft wil hun smartwatch vóór het begin van die periode in de schappen hebben dan zou er binnen nu en een paar weken een aankondiging plaats moeten vinden.

Bron: The Verge


Tags: , ,