iPhone 6 Plus populairder dan verwacht

Er blijkt meer vraag te zijn naar de iPhone 6 Plus dan verwacht. Om die reden zou Apple de productie van de grootste iPhone tot nu toe dan ook opvoeren. Hoe populair de iPhone 6 Plus precies is, is echter niet duidelijk.

Vraag naar iPhone 6 Plus groter dan verwacht

iphone-size-comparisonApple had de gedachte dat de 4,7 inch-iPhone 6 een stuk populairder zou zijn dan de grotere variant van 5,5 inch, maar dat blijkt achteraf toch wel mee te vallen. De iPhone 6 Plus blijkt een stuk populairder te zijn dan in eerste instantie gedacht dus heeft Apple de productie van het toestel opgeschroefd.

Volgens bronnen die bekend zijn met de productie van de iPhone zullen er 3 tot 4 miljoen minder exemplaren van de iPhone 6 geproduceerd worden dit jaar en het materieel en personeel dat daarmee vrij komt zal gebruikt worden om meer exemplaren van de iPhone 6 Plus te produceren. Dat omzetten van de productielijnen is geen klusje dat je in een paar dagen klaart dus zal er wel nog eventjes een tekort zijn aan iPhone 6 Plus-exemplaren.

Apple zelf geeft geen specifieke details vrij over de verkoopcijfers. In het eerste weekend werden er tien miljoen nieuwe iPhones verkocht, maar hoe de verdeling was tussen de iPhone 6 en 6 Plus is echter niet bekendgemaakt. Ondertussen zouden er wereldwijd al meer dan 20 miljoen toestellen verkocht zijn.

Vergelijk acties van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Bron: Digitimes


Tags: , , , , ,