Android 5.0-update mogelijk uitgesteld vanwege problemen met accuduur

We meldden eerder al dat de Android 5.0-update uitgesteld was omdat er nog wat bugs in zouden zitten. Het gerucht gaat nu dat de update uitgesteld is vanwege wat problemen met de wifi-verbinding en de accuduur van geüpdatete toestellen.

lollipopDe oorzaak van de problemen met de accuduur zou de wifi-verbinding zijn. In de bugtracker is het volgende te lezen:

Android Engineering is bekend met een probleem dat Nexus 5-gebruikers treft die Android 5.0 draaien. Het probleem zorgt voor een aanzienlijk “overig” batterijverbruik als WiFi ingeschakeld is. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door een abnormaal hoog aantal IRQ (interruption request) wakeup events.” aldus een Android-ontwikkelaar.

Een ‘interruption request’ is een signaal dat verstuurd wordt van (in dit geval) de wifi-verbinding naar de processor om aan te geven dat er aandacht noodzakelijk is om een proces uit te kunnen voeren. Wij zijn niet zó technisch dat we haarfijn uit kunnen leggen wat dat allemaal precies inhoudt maar het komt er op neer dat er meer van dat soort verzoekjes waren met als gevolg dat de processor vaker actief was en het gevolg daarvan was weer dat de batterij sneller leeg was.

Later zei de Android-ontwikkelaar “Dit probleem is opgelost in de laatste versies en kwestie kan nu beschouwd worden als opgelost. Bedankt iedereen.”

Mogelijk is het bovenstaande probleem de reden (of een van de redenen) dat Android 5.0 met een weekje vertraagd is.

Bron: Code.google.com


Tags: , , , , , ,