Android 5.0 voor bestaande Nexus-apparaten op 12 november

Google zal Android 5.0 Lollipop op 12 november uitrollen naar de bestaande Nexus-toestellen. Onder andere de Nexus 4 en de Nexus 5 zullen de update vanaf dan ontvangen. Hiermee zijn dit de eerste toestellen die naar Android 5.0 geüpdatet zullen worden.

lollipopDe Nexus 6 wordt momenteel in bepaalde landen al verkocht maar verder zijn er nog geen Android 5.0-smartphones. Dat gaat vanaf 12 november veranderen als Google de update uitrolt naar de bestaande Nexus-toestellen. Android-ontwikkelaar Artem Russakovskii komt met die informatie in een reactie op een eigen bericht op Google+. “Hey jongens, ik heb zojuist te horen gekregen dat de eerste updates vertraagd zijn vanwege wat bugs. De update staat nu gepland voor de 12e.” aldus Russakovskii. De update had dus eigenlijk al deze week uit moeten komen maar is door wat foutjes in de software vertraagd. Wat die foutjes waren is niet bekend.

De toestellen die update zullen ontvangen zijn de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en de Nexus 10 (die laatste twee zijn tablets.

Bron: Google+


Tags: , , , , , ,